Τι συμβαίνει με το Διεθνές Φεστιβάλ Animation του Ανεσί; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τι συμβαίνει με το Διεθνές Φεστιβάλ Animation του Ανεσί;

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 15-6-2015 |

Και ίσως να μην το έχεις ξανακούσει, αλλά μία μικρή λίμνη στη Γαλλία έχει γίνει η αφορμή για την διεξαγωγή ενός από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων, εδώ και μία δεκαετία.

Το Annecy International Animation Film Festival έχει μεταμορφωθεί την τελευταία δεκαετία από ένα μικρό φεστιβάλ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ιδρύθηκε το 1960, και διεξάγεται κάθε χρόνο από τις 15 έως τις 20 Ιουνίου. Πλέον η αγορά του έχει γίνει το κέντρο των Ευρωπαϊκών αγορών για το Hollywood, με τους δημιουργούς να προσφέρουν τις ταινίες τους και τα previews τους, για τις εργασίες του φεστιβάλ. Οπότε, πως μπορεί ένα event να προσελκύει τόσο σημαντικούς “παίκτες”; Και όπως λένε και οι φίλοι μας στο L.A., location, location, location. Δηλαδή, τα πάντα είναι θέμα τοποθεσίας. Τοποθετημένο στην περιοχή Haute-Savoie της νοτιοδυτικής Γαλλίας, το μικρό ορεινό χωρίο είναι τόσο γραφικό που θα μπορούσε να έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Walt Disney. 

Αλλά η παγκόσμια βιομηχανία του animation δεν κάνει αυτό το ταξίδι μόνο για την ατμόσφαιρα. Κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Marcel Jean και του προκάτοχού του, Serge Bromberg, το φεστιβάλ έχει χτίσει σχέσεις με τα Αμερικανικά στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των DreamWorks, Disney, Pixar, Sony και Universal. “Πριν μερικά χρόνια, ήταν δύσκολο να πάρεις αυτές τις ταινίες, αλλά το εύρος και η φήμη του φεστιβάλ, κάνουν πλέον τη μεγαλύτερη δουλειά,” δηλώνει ο says Jean.

Ένας από τους λόγους που εδραιώθηκε η πίστη των δημιουργών με το φεστιβάλ, ήταν όταν προβλήθηκε υλικό από τους Tim Burton και τον αγαπημένο σκηνοθέτη της Pixar, John Lasseter. Οι προσωπικές συνδέσεις με το φεστιβάλ κάνει τους σκηνοθέτες να επιστρέφουν, ακόμα και όταν έχουν ήδη κάνει επιτυχία. Ο κάτοχος Oscar Pete Docter (Up), ο οποίος είχε μία ταινία του στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ στα 90’s, επιστρέφει από σήμερα με την καινούρια του δημιουργία, το Inside Out, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές στις Κάννες τον προηγούμενο Μάιο (διάβασε εδώ την δική μας κριτική). Δήλωσε: “Είναι σαν να επιστρέφεις σπίτι. Αυτοί είναι οι άνθρωποι μας, οι nerd συνεργάτες μας.”

Αλλά δεν είναι ο μόνος που θα επιστρέψει. Η Illumination στέλνει τους Chris Meledandri και Jacques Bled, οι οποίο παρουσίασαν και τις δύο ταινίες του Despicable Me στο Annecy, για να παρουσιάσουν υλικό από το Minions.

Επίσης θα δούμε και πρώτο υλικό από την επόμενη ταινία της Disney, Zootopia. 

Αποτελέσματα του διαγωνιστικού, στις 20 Ιουνίου όπου και θα ανακοινωθούν οι νικητές.

 

 

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,