Τα 5 σενάρια Batman, που δεν θα δούμε ποτέ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα 5 σενάρια Batman, που δεν θα δούμε ποτέ

Αφιερώματα, Ειδήσεις | 15-6-2015 |

Ο αγαπημένος σου ήρωας, είχε μπλέξει το 1997. 4 ταινίες και 8 χρόνια μετά το αρχικό Batman του Tim Burton, η πρώτη ουσιαστική αποτυχία του franchise, δεν ήταν άλλη από το “Batman and Robin” του Joel Shumacher. 

Η ταινία δεν αγαπήθηκε από κανέναν, και ενώ ο σκηνοθέτης είχε ακόμα ένα σενάριο στα σκαριά, φάνηκε ότι ο Joel θα αποχωρήσει από την σκηνοθεσία του σκοτεινού μας ιππότη, για τα καλά.

Η Warner Bros. έφτασε σε σημείο να μην γνωρίζει το μέλλον του ήρωα από αυτό το σημείο και μετά, και για τα επόμενα 6 χρόνια πολλοί ήταν εκείνοι που πλησίασαν το στούντιο με τις δικές τους εκδοχές. Στα ονόματα αυτά,  Frank Miller, Darren AronofskyAndrew Kevin Walker αλλά έπρεπε να έρθει το 2003 και ο Christopher Nolan για να πείσει την εταιρεία.

Το Batman Begins συμπληρώνει σήμερα 10 χρόνια, και σηματοδότησε την αρχή μίας τριλογίας που ολοκληρώθηκε το 2012, με παγκόσμιες εισπράξεις τα $2.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Και εξαιτίας αυτής της ταινίας, μάθαμε και τον όρο reboot.

Ο δρόμος από το Batman Begins μέχρι το απογοητευτικό Batman & Robin ήταν στρωμένος με παθιασμένες ιδέες, ενθουσιώδη σενάρια και πρωτότυπες ιδέες για τους χαρακτήρες. Να λοιπόν τα 5 σενάρια που δεν είδαμε ποτέ, και δεν θα δούμε, όπως αυτά δόθηκαν στη διάθεση του Hollywood Reporter:

Batman Unchained

Σκηνοθεσία: Joel Schumacher
Σενάριο: Mark Protosevich
Πρωταγωνιστές: George Clooney και Chris O’Donnell
Κακοί: Scarecrow, και Harley Quinn

Με την επιτυχία του Schumacher με το Batman Forever (το τρίτο της αρχικής σειράς), η Warner Bros. θεώρησε ότι και το επόμενο θα είναι επιτυχημένο, και βιάστηκε να κλείσει τον σκηνοθέτη και για τρίτη ταινία.

Καθώς ο σκηνοθέτης ολοκλήρωνε την παραγωγή του Batman & Robin την άνοιξη του 1997, το στούντιο ανέθεσε το σενάριο στον Mark Protosevich, ο οποίος είχε καταθέσει ένα άλλο σενάριο. Αυτό του I Am Legend. Ο Schumacher, θέλησε να πάει τον ήρωα σε πιο ψυχολογικά μονοπάτια, μετά το Batman Forever αλλά το στούντιο είχε άλλη γνώμη, και έτσι ξεμείναμε με το Batman & Robin.

Οι κυρίως εχθροί θα ήταν οι Scarecrow και Harley Quinn, με τους George Clooney (Batman) και Chris O’Donnell να επιστρέφουν, χωρίς όμως την Alicia Silverstone. Υπήρχε επίσης θέση για μία εμφάνιση και του Jack Nicholson σαν Joker. Ο Schumacher αποκαλύπτει: “Θα ήταν πιο σκοτεινό. Θυμάμαι να πηγαίνω στα γυρίσματα του Face/Off και να προτείνω στον Nic Cage τον ρόλο του Scarecrow.” Πάλι καλά, θα πω εγώ. Και όχι μόνο αυτό. Ήθελε και τη Courtney Love σαν Harley Quinn. Για όνομα…

Μετά και την συνάντηση με τον Schumacher, ο Protosevich ξεκίνησε να γράφει το σενάριο, για να παραδώσει ένα πρώτο σχεδίασμα 150 σελίδων, με τίτλο Batman Unchained, με κύριο κορμό τον Batman να κυριεύει τους φόβους του και να αντιμετωπίζει τους δαίμονες του.

Η Warner ήθελε να εμφανιστούν κι άλλοι, όπως οι Danny DeVito (The Penguin), Michelle Pfeiffer (Catwoman), Tommy Lee Jones (Two-Face) και Jim Carrey (The Riddler), σε μία τελική μάχη με τον αρχικό τους, Joker.

Batman: DarKnight

Σεναριογράφοι: Lee Shapiro και Stephen Wise
Κακοί: Scarecrow και Man-Bat
Πρωταγωνιστές: George Clooney και Chris O’Donnell

Μερικές εβδομάδες μετά την προβολή του Batman & Robin, 2 νέοι σεναριογράφοι, οι Lee Shapiro και Stephen Wise συναντήθηκαν με τον νέο τότε παραγωγό Greg Silverman, σχετικά με ένα σενάριο ενός σκηνικού αποκάλυψης. Ενώ το σενάριο του Protosevich για τον Schumacher δεν ήταν επισήμως νεκρό, οι Shapiro και Wise άρχισαν να αποκτούν φανατικούς θαυμαστές μέσα στη Warner, με τον Silverman να θέλει να μάθει που θα φτάσει η σειρά, εάν το δικό του σενάριο βρει το φως της παραγωγής.

“Το σενάριο μας ήταν μία απάντηση στην τελευταία ταινία. Κάθε τι που γράψαμε ήταν ‘Τι έκαναν εκείνοι; Ας μην το κάνουμε’,” θυμάται ο Shapiro.

Το σενάριο του Batman: DarKnight, ήθελε τον Bruce Wayne να ζει απομονωμένος, αφού μετά από ένα τραγικό γεγονός κρέμασε την κάπα του. Εχθρός και εδώ ο Scarecrow, αλλά και ένας συνεργάτης τους, ο Man-Bat, με background το άσυλο του Arkham.

Το συγγραφικό δίδυμο περίμενε απάντηση 2 χρόνια, και η απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Τότε η Warner ήταν κοντά στο να αποτραβηχτεί από κάθε προσπάθεια αναδημιουργίας του ήρωα.

Batman: Year One

Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky
Σενάριο: Frank Miller
Κακοί: Οργανωμένο έγκλημα / Διεφθαρμένοι αστυνομικοί 

year-one

Στη δεκαετία του 80, ο δημιουργός κόμικ Frank Miller ξαναέκανε τον Batman cool, με το The Dark Knight Returns, μία σειρά 4 βιβλίων, με τον Bruce Wayne να επιστρέφει μετά την “συνταξιοδότησή” του, για να πλακώσει όποιον βρει μπροστά του, συμπεριλαμβανομένου και του Superman. Ο Miller μετά από αυτό, δημιούργησε το Batman: Year One, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη David Mazzucchelli με την υπόθεση να επικεντρώνεται στις πρώτες μέρες της καριέρας του ήρωα. Ποιος καλύτερος από τον Miller για κάτι τέτοιο;

Η Warner Bros. αρχικά πλησίασε, τον πρωτοεμφανιζόμενο ανεξάρτητο σκηνοθέτη Darren Aronofsky, το 1999, με τον σκηνοθέτη να συμφωνεί απόλυτα με την δημιουργία του Miller, η οποία θα είχε επίσης και τον Jim Gordon να κάνει τα πρώτα του βήματα στην αστυνομία.

“Είχε πολύ συγκεκριμένες ιδέες για τον χαρακτήρα και την κατεύθυνσή του,” λέει ο Miller για τον Aronofsky. “Έμεινα έκπληκτος τότε, γιατί συνηθίζω να είμαι ο πιο ριζοσπαστικός από τους συνεργάτες μου, αλλά ο Darren αποδείχθηκε πιο ριζοσπαστικός και από εμένα. Όταν τον ρώτησα αν θα είναι πιστός στο κόμικ, μου απάντησε ότι θα τους βγάλει τα μάτια. Ήταν μοναδική στιγμή να δημιουργούμε τους χαρακτήρες.”

Το 2002, Aronofsky, Miller και Warner διέλυσαν τη συνεργασία, με κυριότερη αιτία την ακριβή παραγωγή που ήθελε να πετύχει ο Miller.

Batman Beyond

Σκηνοθεσία: Boaz Yakin
Σεναριογράφοι: Alan Burnett and Paul Dini

batman_beyond_still

Και ενώ ο Batman έδινε μάχη για επιβίωση στη μεγάλη οθόνη, τηλεοπτικά βρήκε στιγμές δόξας. Και μιλάμε φυσικά για το Batman Beyond, την εξαιρετική σειρά κινουμένων σχεδίων με διάρκεια 3 ετών, με υπόθεση που λάμβανε χώρα 20 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση του ήρωα στο Gotham, και ακολουθούσε τον Terry McGinnis, έναν νεαρό που εκπαιδεύτηκε από τον Bruce Wayne για να πάρει τη θέση του.

Αυτό που ξέρουμε για την κινηματογραφική μεταφορά αυτής της ιστορίας είναι ότι θα ήταν εμπλεκόμενοι οι δημιουργοί της σειράς, Alan Burnett και Paul Dini και με σκηνοθέτη τον Boaz Yakin. Το porject ακυρώθηκε, καθώς η Warner ήταν σε συζητήσεις με Miller και Aronofsky.

Batman Vs. Superman

Σκηνοθεσία: Wolfgang Petersen
Σεναριογράφοι: Andrew Kevin Walker και Akiva Goldsman
Κακοί: Lex Luthor και The Joker

batman_superman

Μία δεκαετία πριν η Warner Bros. ταράξει τα νερά στην Comic-Con 2013 με την ανακοίνωση του Batman Vs. Superman, υπήρχε η πιθανότητα να δούμε αυτό το mushup της DC στη μεγάλη οθόνη.

Η σειρά ταινιών του Superman έμεινε στάσιμη, μετά και την αποτυχία του Superman IV: The Quest for Peace. Προς το τέλος του 90, μία πέμπτη ταινία ήταν στα σκαριά με την πιθανότητα να ξαναπαίξει ο Christopher Reeve, ενώ την ίδια στιγμή ο Tim Burton και ο Nicholas Cage ετοίμαζαν την συνεργασία τους για το Superman Lives.

Το 2002, το στούντιο πλησίασε τον Wolfgang Petersen, γνωστό για τα Air Force One και The Perfect Storm, και τον σεναριογράφο του Se7en, Andrew Kevin Walker.  Και μπορεί ο Walker να ισχυρίζεται ότι το σενάριο δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, ένα διορθωμένο κείμενο με υπογραφή, Akiva Goldsman κυκλοφορεί εδώ και χρόνια.

Το σενάριο του Goldsman για το Batman Vs. Superman ξεκινά με τον γάμο του Bruce Wayne, 5 χρόνια μετά την παραίτησή του από την ενεργό δράση, με την γυναίκα του να αγνοεί το παρελθόν του. Στον μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του δολοφονείται, με πιθανό ένοχο τον Joker.

Από την άλλη, ο Clark Kent έχει αλλαγές στη ζωή του, με την γυναίκα του, Lois Lane να τον έχει παρατήσει. Αποφασίζει μετά τον γάμο του Bruce, στον οποίο ήταν και κουμπάρος, να επιστρέψει στο Smallville.

Ο Bruce ανακαλύπτει ότι πίσω από τον θάνατο της γυναίκας του, κρύβεται και ο Lex Luthor. Οι δυο τους πρέπει να συνεργαστούν, με κίνδυνο να κλονιστεί η σχέση τους.

Ποιο από τα παραπάνω θα σας ενθουσίαζε;

 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,