Sense 8 - Επεισόδια 9-12 - Το τέλος που σε κάνει να περιμένεις για το μετά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Sense 8 – Επεισόδια 9-12 – Το τέλος που σε κάνει να περιμένεις για το μετά

TV | 14-6-2015 |

Είδαμε λοιπόν και αυτή τη σειρά. Το τελευταίο δημιούργημα του Netflix και των αδερφών Wachowski μας άφησε στα τελευταία του επεισόδια με γλυκόπικρη γεύση, είναι όμως σίγουρα μία από τις σειρές που θα επιστρέψουμε του χρόνου τέτοια εποχή να ξαναδούμε, αν φυσικά ανανεωθεί, καθώς οι πληροφορίες μέχρι ώρας είναι συγκεχυμένες. Πάμε να δούμε τι είδαμε σε αυτά τα τελευταία 4 επεισόδια της πρώτης σεζόν.

Δείτε τα πάντα για το Sense8 στην ειδική σελίδα του TvFreaks

Screenshot-from-2015-06-14-173346-e1434296224666

Πρώτα από όλα λοιπόν είδαμε τέχνη και πολύ φιλοσοφία γύρω από αυτήν. Πρώτη σχετική νύξη είχε γίνει σε προηγούμενο επεισόδιο, στο πέμπτο αν δεν κάνω λάθος, που είχε τίτλο Love is Like Art. Εκεί στα γυρίσματα μιας ταινίας του Lito, ένας από τους πρωταγωνιστές λέει τα συγκεκριμένα λόγια. Η συνέχεια της φιλοσοφίας για αγάπη, τέχνη και αυτή τη φορά θρησκεία, έρχεται στο ένατο επεισόδιο της σειράς που είναι και από τα καλύτερα της, κυρίως λόγω μιας ακόμη εκπληκτικής κινηματογραφικής σκηνής με τον Lito να βρίσκεται σε ένα μουσείο στο Μεξικό όπου δέχεται την επίσκεψη της Nomi. Οι δύο LGBT χαρακτήρες της σειράς περνάνε αρκετό χρόνο σε ένα παγκάκι του μουσείου, χαζεύοντας τον πίνακα του Diego Rivera, άντρα της Frida Kalho. Εκεί ο Lito θα θυμηθεί πως εκείνος και ο φίλος του είχαν μια πρώτη βαθιά συζήτηση για την τέχνη την τέχνη που είναι η αγάπη, την τέχνη που είναι σαν θρησκεία για τους λάτρες της και ίσως να μην ενδιαφέρει τους υπόλοιπους. Art is like religion και Love is like Art, με στο βάθος να παίζει Mad World από τον Gary Jules και το Donnie Darko και τον θεατή να μένει να κοιτά αυτό το outing συναισθημάτων για την αγάπη, την τέχνη, το νόημά τους, αλλά και ένα ταυτόχρονο ύμνο στην διαφορετικότητα και την περηφάνια του να είσαι αυτό που είσαι. Κάπου εκεί βλέπουμε και το τατουάζ της Nomi που λέει  “Γνώθι σαυτον”, με το τατουάζ να μην εξηγείται περαιτέρω και να μας αφήνει τους Έλληνες με ένα χαμόγελο καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα ψάξουν για να βρουν τι παίζει με το συγκεκριμένο τατουάζ.

Screenshot-from-2015-06-08-143019

Συνεχίζοντας σε αυτόν τον ύμνο στην αγάπη οι Wachowski μας προσφέρουν και άλλη μια ωραία στιγμή θυμίζοντας μας ότι ένα φιλί είναι αυτό που κάνει την πραγματικότητα, μαγεία.

Αν και σίγουρα οι δύο αυτοί χαρακτήρες είναι από τους αγαπημένους μας για την πρώτη σεζόν και οι υπόλοιποι αρχίζουν να γίνονται πιο ενδιαφέροντες προς το τέλος. Έτσι θα δούμε τον Lito και τον Wolfgang σε δύο πολύ όμορφες αλλαγές σώματος με τον Lito να μας δείχνει για πρώτη φορά το πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι ένας καλός ηθοποιός σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις, κάτι που θα μας δείξει με την γοητεία του στο τελευταίο επεισόδιο. Όμως και ο Wolfgang θα μας δείξει ότι είναι από τους σκληρούς της παρέας και θα πάρει την κατάσταση με τους μαφιόζους που τον περιτριγυρίζουν στα χέρια του. Κάπου εκεί θα χρειαστεί και την βοήθεια της Κάλα που θα μας δείξει και κείνη ότι κάποιος καλός χημικός μπορεί να κάνει την διαφορά. Από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες και ο Van Damn… o οδηγός λεωφορείου από την Κένυα που θα γίνει κυρίως χάρη στην Sun μύθος των πολεμικών τεχνών, μοιάζοντας στον Van Damn. H Sun, πέρα από τις συχνές πυκνές επισκέψεις στους άλλους κυρίως για να μας δείξει τις πολεμικές της αρετές συνεχίζει να βρίσκεται στην φυλακή με τον πατέρα της να αντιλαμβάνεται τα λάθη του και τον αδερφό της να την προδίδει.

Screenshot-from-2015-06-14-171113-e1434295380872

Κλειδί όμως σε όλες τις εξελίξεις είναι η επίσκεψη της Riley στην Ισλανδία, την πατρίδα της όπου το παρελθόν της θα αρχίζει να αποκαλύπτεται και να συνδέεται με τον BPO, τον οργανισμό που κυνηγά τους Senseates. Η σχέση της με τον πατέρα της, αλλά και με τον Will, τον αστυνόμο Sensate θα έρθει σε πρώτο πλάνο, με τους δύο Senseates να αποτελούν το δεύτερο ζευγάρι μετά τους Wolfgang και Κάλα και το πρώτο ζευγάρι που θα έρθει σε επαφή στον πραγματικό κόσμο. Στην Ισλανδία θα δούμε μία περίεργη και στοιχειωτική σκηνή στην συναυλία του πατέρα της Riley όπου η μουσική θα θυμίσει στους 8 την γέννα τους και τα πρώτα δευτερόλεπτα τους στον κόσμο. Θα είναι όμως αυτή και η μοιραία στιγμή που θα στείλει την Riley στα χέρια των εχθρών και θα φέρει την ομάδα για πρώτη φορά όλη μαζί σαν Senseates να προσπαθούν όλοι με τις δυνάμεις τους να βγάλουν την Riley και τον Will από τους μπελάδες.

Screenshot-from-2015-06-14-173531-e1434296271249

Κάπου εκεί θα δούμε και στο τελευταίο επεισόδιο μία, ίσως την καλύτερη, σκηνή δράσης της σειράς που θα μας δείξει το πόσο ενδιαφέρον μπορούν να γίνουν οι ικανότητες του κάθε Sensate.

Τελειώνοντας την πρώτη σεζόν, αυτό που μας μένει βέβαια είναι ένα συναίσθημα ανεκπλήρωτου. Δεν μαθαίνουμε πολλά για τον BPO, τον Biological Preservation Organization, βλέπουμε όμως τους sensates να τον αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά, όπως και βλέπουμε (spoiler alert) τις δυνάμεις του Whispers, που πλέον είναι σε επαφή “senseate” με τον Will, καθώς είχαν οπτική επαφή.

Screenshot from 2015-06-14 17:11:27

Κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος της πρώτης σεζόν, που μας κάνει απλά να θέλουμε κι άλλο μιας και το τέλος δεν μας εξηγεί πολλά πράγματα. Όμως σίγουρα καταφέρνει να μας δώσει μια ολοκληρωμένη σειρά επιστημονικής φαντασίας που είναι περισσότερο δράμα, παρά φαντασία. Με κριτική ματιά, με έντονα συναισθήματα, κινηματογραφική φωτογραφία και χαρακτήρες που αναπτύσσονται – οι περισσότεροι – επαρκώς παρά το μεγάλο πλήθος τους.

Η σειρά όπως είπαμε επίσημα δεν έχει ανανεωθεί από το Netflix, λογικά όμως θα ανανεωθεί και θα δούμε του χρόνου την δεύτερη σεζόν. Μάλιστα οι Wachowski δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη. Έχουν συγκεκριμένο πλάνο για μία σειρά 5 σεζόν, που ας ελπίσουμε να είναι τόσο καλές ή και καλύτερες από την πρώτη.

Screenshot from 2015-06-14 17:33:29