Πέθανε ο Christopher Lee - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πέθανε ο Christopher Lee

Ειδήσεις | 11-6-2015 |

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε πριν από λίγο από την ζωή ηθοποιός που αγαπήσαμε στα Dracula, The Wicker Man and The Lord of the Rings. Ο Lee, ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του 40, έπαιξε πολλούς ρόλους σε ταινίες κυρίως τρόμου τις δεκαετίες του 50, 60 και 70, με τον κυριότερο ρόλο του να είναι αυτός του δράκουλα που τον έκανε ευρύτερα γνωστό και αγαπητό. Τον ρόλο του Δράκουλα έπαιξε το 1958 αλλά και σε αρκετά από τα sequels που ακολούθησαν.

Ο ρόλος του σαν Lord Summerisle τον έκανε cult είδωλο το 1973 στην ταινία The Wicker Man is equally immortal, ενώ ένα χρόνο αργότερα έπαιξε με απόλυτη επιτυχία τον Francisco Scaramanga στην ταινία The Man with the Golden Gun όντας ένας από τους κακούς που κυνηγούσε ο James Bond.

lee-drac_1823813b

Την τελευταία δεκαετία ο Lee έγινε γνωστός στο νεότερο κοινό σαν τον wizard Saruman στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ενώ από ο ίδιος ρόλος στην τριλογία του Hobbit, ήταν από τους τελευταίους του ρόλους. Εμφανίστηκε πέρα από τον Άρχοντα και σε ακόμη ένα blockbaster την νέα τριλογία του Star Wars όπου έπαιξε τον Count Dooku.

Το ολόκληρο όνομα του Lee ήταν Christopher Frank Carandini Lee. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στις 27 Μαίου του 1922 ενώ ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος τον βρήκε στο πεδίο της μάχης. Πέρα από τους ρόλους του σαν Δράκουλας και Sarouman, έπαιξε σε πολυάριθμες ταινίες τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.