Είμαστε σίγουροι για το τι είδαμε στην τελευταία σκηνή του Game of Thrones; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Είμαστε σίγουροι για το τι είδαμε στην τελευταία σκηνή του Game of Thrones;

TV | 16-6-2015 |

Σεζόν ήταν και πέρασε για το Game of Thrones με μια τόσο σημαντική εξέλιξη, που σήκωσε μεγάλο κύμα συζητήσεων σε όλο τον κόσμο. Στις παρακάτω γραμμές αναφερόμαστε σε αυτήν και σε άλλες, γι’ αυτό μην διαβάσετε το κείμενο αν δεν έχετε δει ακόμα τα τελευταία επεισόδια της σειράς και δεν σας αρέσουν τα spoilers.

spoilers

Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν αρκετοί χαρακτήρες πέθαναν ή έστω έπαθαν κάτι σοβαρό. Ή μήπως όχι; Ας τα πάρουμε από την αρχή…

myrcella

Η Myrcella δηλητηριάζεται από την Ellaria και την βλέπουμε να χάνει τις αισθήσεις της στην αγκαλιά του πατέρα της Jamie. Δεν είμαστε όμως σίγουροι, ότι πεθαίνει.

arya

H Arya, ως τιμωρία για το ότι δεν υπάκουσε τις εντολές του Jaqen, χάνει την όραση της. Δεν γνωρίζουμε όμως αν η τύφλωση της είναι μόνιμη, ή προσωρινή.

reek-sansa

Ο Reek πιάνει από το χέρι την Sansa και πηδάνε στο κενό, για να σωθούν από τον Ramsay. Ποια είναι η κατάληξη αυτής της πτώσης; Κανείς δεν γνωρίζει. Μπορεί να τραυματίστηκαν, να έπαθαν κάτι σοβαρότερο ή και τίποτα. Ποντάρουμε στο παχύ (;) στρώμα χιονιού από κάτω, που μάλλον έπαιξε τον ρόλο του εδώ.

stannis

Mετά την επίθεση αυτοκτονίας του Stannis στο Winterfell, τον βρίσκει τραυματισμένο η Brienne. Με συνοπτικές διαδικασίες τον καταδικάζει σε θάνατο, για την δολοφονία του Renly. Σηκώνει το ξίφος, άλλα ποτέ δεν βλέπουμε το πτώμα του Stannis. Ίσως και να την γλίτωσε…

Και τώρα πάμε στον Jon Snow.

snow

Θύμα προδοσίας από τους υποτίθεται συντρόφους του στο Τείχος και τον πιτσιρικά Olly, κείτεται στο χιόνι (το λες και ειρωνεία) νεκρός. Ο ίδιος ο Kit Harrington, που υποδύεται τον Snow στην σειρά, έχει δηλώσει πως ο χαρακτήρας του είναι στα αλήθεια νεκρός και πως δεν θα επιστρέψει στην νέα σεζόν. Όμως, ούτε τον Brann είδαμε σε αυτή την σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι νεκρός. Απλά δεν χωρούσε και η δική του ιστορία στα δέκα επεισόδια.

Ποντάρουμε στο ότι το 6ο βιβλίο της σειράς ακόμη γράφεται και στο ότι ξαφνικά η Mellisandre εγκατέλειψε τον Stannis και εμφανίστηκε στο Τείχος. Μήπως πιστεύει πως ο Jon Snow είναι ο “Μεσσίας” που θα αντιμετωπίσει τους White Walkers; Μήπως δεν ξέρουμε τίποτα για τον Jon Snow;

Μην ξεχάσεις επίσης, να μας πεις την γνώμη σου για την 5η σεζόν του Game of Thrones