Οι νέες ταινίες των Jim Jarmusch και Terry Gilliam θα γίνουν από το Amazon! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι νέες ταινίες των Jim Jarmusch και Terry Gilliam θα γίνουν από το Amazon!

Ειδήσεις | 3-6-2015 |

Δύο από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές του ανεξάρτητου σινεμά έκαναν πρόσφατα μια μεγάλη συμφωνία που πρόκειται να ταράξει τα νερά του παγκόσμιου σινεμά. Jarmisch και Gilliam ήταν από τους πρωτοστάτες της απείθειας στα μεγάλα Αμερικάνικα studio και την δημιουργία του ανεξάρτητου σινεμά στις ΗΠΑ. Οι δύο σκηνοθέτες πλέον θα κάνουν τις επόμενες ταινίες τους κάτω από τις ομπρέλες του Amazon, που μπαίνει ακόμη πιο γερά, μετά το Netflix στην κινηματογραφική παραγωγή. Η Amazon, έχει στο μεταξύ υπογράψει ανάλογες συμφωνίες με τους Spike Lee και Jean-Pierre Jeunet.

Κλειδί στις συμφωνίες της Amazon ήταν ο Ted Hope, ένας γνωστός indie παραγωγός από διάφορες ταινίες στο Sundance και πλέον δουλεύει για την Amazon. Η εταιρία που είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του Netflix στο streaming, έχει βάλει στόχο για τον επόμενο χρόνο να κάνει την παραγωγή 12 ταινιών έχοντας τουλάχιστον μία δική της παραγωγή κάθε μήνα, με τις ταινίες να προβάλλονται σε κάποιες περιπτώσεις στις αίθουσες, και σε όλες τις περιπτώσεις να βγαίνουν ταυτόχρονα σε Video on Demand στο Amazon, που πλέον πέρα από βιβλία και τηλεοπτικές σειρές που το είχαμε συνηθίσει θα κάνει και σινεμά.

Το ποια ακριβώς ταινία των δύο δημιουργών θα είναι παραγωγή του Amazon, είναι ακόμη άγνωστο, αλλά για τον Gilliam φαίνεται πολύ πιθανό η εταιρία να αναλάβει την παραγωγή του The Man Who Killed Don Quixote.