Η νέα ταινία του Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη με πρωταγωνιστή τον Παπασπηλιόπουλο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η νέα ταινία του Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη με πρωταγωνιστή τον Παπασπηλιόπουλο

Ειδήσεις | 24-6-2015 |

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής (Ελ Γκρέκο, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι) για την νέα του ταινία με θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη. O σκηνοθέτης που τελευταία έχει απασχολήσει περισσότερο για “πολιτικά” θέματα μετά την μαντινάδα στον Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός και τον διορισμό του σαν επικεφαλή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, επιστρέφει με μία ακόμα μεγάλη παραγωγή με το καστ της νέας του ταινίας να αποτελούν πολλοί γνωστοί πρωτοκλασσάτοι Έλληνες ηθοποιοί.

Στο ρόλο του Καζαντζάκη θα δούμε τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο ενώ πλάι του θα παίξουν η Μαρίνα Καλογήρου, στον ρόλο της συντρόφου του Καζαντζάκη, Ελένης, ο Θοδωρής Αθερίδης στον ρόλο του Γιώργου Ζορμπά, ενώ τη Μελίνα Μερκούρη θα ερμηνεύσει η Ζέτα Δούκα. Ρόλο καλόγερου θα έχει στην ταινία ο Στάθης Ψάλτης.

22097297_EVH9_SMARAGDHS_TAINIA_KAZANTZAKHS.limghandler

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016 και θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Αθήνα, Αίγινα, Παρίσι, Αντίμπ, Βιέννη, Βερολίνο και Κίνα. Η Κίνα θα συμμετάσχει στην παραγωγή, όπως και η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία. Ο τίτλος εργασίας της ταινίας μέχρι τώρα είναι Report to Zorba.