Η Ευρωπαϊκή ταινία για την Marie Curie ξεκινά γύρισμα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Ευρωπαϊκή ταινία για την Marie Curie ξεκινά γύρισμα

Ειδήσεις | 10-6-2015 |

Γυρίσματα ξεκινά η νέα ταινία της Marie Noëlle, για την δύο φορές βραβευμένη με βραβείο Νόμπελ και μεγαλύτερη γυναίκα Φυσικό στην ιστορία, Marie Curie. Η γνωστή Πολωνή ηθοποιός Karolina Gruszka που έχει παίξει στο παρελθόν στα All About My Parents, 3 Seasons in Hell θα παίξει την Curie ενώ η  Marie Noëlle (Ludwig II, The Anarchist’s Wife) θα βρίσκεται πέρα από την σκηνοθεσία και στο σενάριο, το υπογράφει μαζί με την Andrea Stoll. Τα γυρίσματα της ταινίας άρχισαν στην Πολωνική Κρακοβία. Η Curie είναι η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με το Nobel, το 1903, μαζί με τον άντρα της.

H Noëlle συγκέντρωσε στην ταινία αρκετούς γνωστούς Ευρωπαίους ηθοποιούς με τον άντρα της Curie, Pierre να παίζει ο Charles Berling (Ridicule), με τον André Wilms (Le Havre) να παίζει τον πατέρα της και τον Arieh Worthalter να παίζει τον κρυφό της έρωτα, ενώ στην ταινία παίζουν και οι Samuel Finzi, Daniel Olbrychski, Sabin Tambrea.

Η ζωή της Curie ήταν αρκετά δραματική καθώς η μετά την κοινή τους βράβευση με το Nobel Φυσικής, ο άντρας της Pierre, πέθανε σε ένα τραγικό ατύχημα, αφήνοντας την μόνο με δύο παιδιά. Η Curie σε μία ανδροκρατούμενη δουλειά συνεχίζει την έρευνα της στην Φυσική, και γίνεται η πρώτη γυναίκα που γίνεται καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Sorbonne του Παρισιού. Την ίδια στιγμή που θα βραβευτεί με το δεύτερό της Nobel στην χημεία, θα έχει σχέση με έναν παντρεμένο άντρα, κάτι που θα γίνει γνωστό με την ίδια να δέχεται ισχυρό χτύπημα από την συντηρητική κοινωνία της εποχής.

Η ταινία για την Curie θα κάνει γυρίσματα πέρα από την Πολωνία, σε Βερολίνο, Βαυαρία και Παρίσι, όπου αναμένεται η ταινία να τελειώσει τα γυρίσματά της τον Αύγουστο. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις Ευρωπαικές αίθουσες (Γαλλία, Γερμανία) στις αρχές του 2016.