Η ΕΡΤ είναι εδώ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η ΕΡΤ είναι εδώ

Ειδήσεις | 11-6-2015 |

Πέρσι τέτοια μέρα έγραφα ένα άρθρο για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ και το τι αυτό μας έμαθε. Ένα χρόνο μετά και δύο χρόνια από  την 11η Ιουνίου 2013, αυτή τη μαύρη  για την δημοκρατία και την ενημέρωση μέρα, η ΕΡΤ ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα της στις οθόνες μας και πάλι την 11η Ιουνίου.

Τα πρώτα λεπτά της νέας ΕΡΤ:

Το νέο σχήμα είναι βέβαια ακόμα στα σπάργανα καθώς πρακτικά το μόνο που άλλαξε είναι το σήμα, το όνομα και τα πρόσωπα πρακτικά μόνο ένα κανάλι ακόμη να λειτουργεί. Η αποκατάσταση των άλλων δύο καναλιών με το ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 θα γίνει σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες και μήνες, με το ίδιο να γίνεται και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Την πρώτη μέρα είδαμε φυσικά πολύ συγκίνηση, πολλές αναφορές στα γεγονότα των τελευταίων χρόνων αλλά και κάποια αρκετά λάθη από τους παρουσιαστές και φτωχά γραφικά που μπορούν να συγχωρεθούν για τις πρώτες μέρες. Το κοινό βέβαια θα είναι αυστηρό και η ελπίδα είναι ότι σύντομα θα δούμε μια ΕΡΤ σαν αυτήν του 2012 στην ενημέρωση και μία ΕΡΤ που θα στηρίζει τον πολιτισμό και φυσικά το σινεμά.