Η Disney ακυρώνει το "Tron: Ascension", και οι λόγοι που πρέπει να το επαναφέρει - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Disney ακυρώνει το “Tron: Ascension”, και οι λόγοι που πρέπει να το επαναφέρει

Ειδήσεις | 1-6-2015 |

Όταν πριν από 5 χρόνια, η Disney έδωσε στη δημοσιότητα το trailer του Tron: Legacy, το κοινό χωρίστηκε στα δύο. Η πρώτη ομάδα ήταν εκείνη που ενθουσιάστηκε, του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου. Η δεύτερη ομάδα ήταν εκείνη που αντέδρασε. Για τους κλασικούς λόγους.

Εδώ και λίγο καιρό η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία του “Tron: Ascension”, του κατά σειρά 2ου sequel. Από ό,τι φαινόταν πάντως η εταιρεία περίμενε να βγει στις αίθουσες το “Tomorrowland”, να μην τα πάει καλά στο παγκόσμιο box-office, για να έρθει να μας ανακοινώσει ότι, συνέχεια του Tron δεν θα υπάρξει.

H επιστημονική φαντασία δεν τα πάει καλά με την Disney, τουλάχιστον στις live-action εκδοχές τις. Θυμηθείτε τι είχε γίνει και παλιότερα με το John Carter, μία από τις ακριβότερες παραγωγές της, που δεν κατάφερε να πάρει θετική κριτική ούτε από τους ίδιους.

Και μπορεί η Disney να μην έχει ανακοινώσει επισήμως τους λόγους κάτω από την ακύρωση του Ascension, ωστόσο εμείς θα τους δώσουμε 3 καλούς λόγους για να επαναφέρουν το project, όχι τίποτε άλλο. Γιατί κάτι τέτοια μας εκνευρίζουν, και δεν μας πάει καθόλου με τον χαρακτήρα που έχουμε:

1. Η ιστορία θέλει φινάλε.

Τελευταία φορά που είδαμε το “The Grid”, ο Sam Flynn ήταν έτοιμος να κληρονομήσει την οικογενειακή περιουσία, δηλαδή το Encom, και η Quorra ήταν έτοιμη να ζήσει τον κόσμο έξω από τον κυβερνοχώρο της. Και μπορεί ορισμένα κενά να καλύφθηκαν από τα extras της DVD έκδοσης της ταινίας, αλλά ο τίτλος από μόνος του, μας προκαλεί για ακόμα περισσότερα. Και ναι, είμαστε από αυτούς που περιμένουν ένα φινάλε στο franchise. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Εξού και ο δεύτερος λόγος…

2. Υπάρχουν ακόμα πιστοί οπαδοί της ιστορίας.

Και ενώ οι εισπράξεις του Tomorrowland, μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένδειξη για το μέλλον του Tron Ascension, η σύγκριση δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη σε καμία περίπτωση. Η ιδέα του Tomorrowland είναι βασισμένη σε μία σύγχρονη ιδέα, σε αντίθεση με το Tron Legacy που ήταν βασισμένο σε κάτι δοκιμασμένο και επιτυχημένο. Από πλευράς εισπράξεων, μιλάμε για 400 εκατομμύρια, με παραγωγή στα 170.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το Tron παραμένει μία εξέχουσας σημασίας ταινία για την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας, με φανατικούς υποστηρικτές. Το πρόβλημα για εμάς, αλλά όχι για την Disney, είναι ότι προτιμά να υποστηρίξει σίγουρα χαρτιά όπως τη συνέχεια των κινουμένων σχεδίων της, βλ. Inside Out, παρά να πειραματιστεί ξανά με μία διαφορετικά ίδια ιδέα.

3. Η Disney χρειάζεται ένα franchise επιστημονικής φαντασίας, που να μην είναι το Star Wars.

Και γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι έτσι μπορεί να προσελκύσει περισσότερο κοινό. Καλώς ή κακώς, το Star Wars έχει το fan base του, το οποίο με το επερχόμενο The Force Awakens, θα αυξηθεί. Υπάρχει όμως και μερίδα του κοινού που ήδη λέει ότι έχει κουραστεί, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έμεινα ικανοποιημένοι από τα 3 πρόσφατα επεισόδια του “Πολέμου”. Αντίθετα το Tron, έχει ακόμα “πολύ ψωμί” να φαγωθεί. Και είμαστε και εμείς που ελπίζουμε σε περιπέτειες, πιο κοντινές, από πολέμους σε γαλαξίες πολύ, πολύ μακριά.

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, ας ελπίσουμε σε καλύτερα…

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,