Οι 7 δημοφιλέστερες ταινίες της 7ης χρονιάς του Cinefreaks.gr - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι 7 δημοφιλέστερες ταινίες της 7ης χρονιάς του Cinefreaks.gr

Αφιερώματα | 10-6-2015 |

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ξεκινήσει μια σειρά δημοσιεύσεων με αφορμή τα γενέθλια του Cinefreaks.gr, που τις έκλεισε 7 χρόνια λειτουργίας. Καλή αφορμή, για να θυμηθούμε και τις επτά δημοφιλέστερες ταινίες της χρονιάς που πέρασε, σε μια λίστα που διαμόρφωσαν οι δικές σας αναγνώσεις. Ξεκινάμε;

7 – Gone Girl

GoneGirlFincerSpecialShoot

Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της προηγούμενης χρονιάς, που την περιέβαλε και ένα πέπλο μυστηρίου, σχετικά με την κατάληξη της υπόθεσης και πολλούς μήνες πριν την κυκλοφορία της είχε δημιουργήσει ένα μεγάλο hype γύρω από αυτή. Δημιουργός ο David Fincher, σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Gillian Flynn και ένα πολλά υποσχόμενο cast με Ben Affleck και Rosamund Pike στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία είχε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου.

6 -Αγορά

agora2

 

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, που χρειάστηκε τέσσερα χρόνια έρευνας για την ολοκλήρωσή του και έρχεται να αποτυπώσει την ελληνική κρίση, σε παραγωγή του Γερμανικού WDR και του Al Jazeera.

Θυμηθείτε την συνέντευξη του Γιώργου Αυγερόπουλου, με αφορμή το ντοκιμαντέρ.

5 – Interstellar

interstellar_poster

 

Και το Interstellar κουβαλούσε για πολλούς μήνες πριν την πρεμιέρα του αρκετή συζήτηση γύρω από την ταινία. Αφορμές πολλές: ο δημιουργός Christopher Nolan, που πάντα μας προσφέρει ταινίες που σηκώνουν πολύ κουβέντα, άλλα και το θέμα της: ταξίδι στο διάστημα και η διαφορετική αντίληψη του χρόνου σε διαφορετικά σημεία του σύμπαντος. Με πολύ δυνατό cast που περιελάμβανε τους Matthew McConaughey, Anne Hathaway,  Jessica Chastain αλλά και γνώριμους στους αδερφούς Nolan όπως ο Michael Caine, κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του διαστημικό έπος, που κέρδισε και Όσκαρ οπτικών εφέ.

Διαβάστε το prequel comic της ταινίας

4 – Οι Γαμπροί τις ευτυχίας

gamproi

Ακόμη ένα σύμπτωμα της μόδας των τελευταίων ετών, που θέλει το σύγχρονο ελληνικό σινεμά να αντιγράφει το παλιό. Ο Στράτος Μαρκίδης αποφάσισε λοιπόν να μας παρουσιάσει ένα μάλλον αχρείαστο και προχειροφτιαγμένο remake της κλασσικής ταινίας “Οι γαμπροί της Ευτυχίας”, όπου ο Βαγγέλης θέλει να παντρέψει οπωσδήποτε την γεροντοκόρη αδερφή του, Ευτυχία.

3 – Birdman

birdman

Δύσκολα θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Το Birdman του Alejandro González Iñárritu, που συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε 4, ανάμεσα στα οποία εκείνα της Καλύτερης Ταινίας και της Σκηνοθεσίας. Μια απόλυτα κινηματογραφική ταινία που είτε αρέσει είτε όχι, δεν έχει σημασία γιατί καθηλώνει τον θεατή και αυτό από μόνο του είναι τέχνη.

2 – Ξενία

xenia-1

Αναμφισβήτητα μια από τις πιο δημοφιλείς και καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών. Το Ξενία του Πάνου Χ. Κούτρα αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του Οδυσσέα, δύο αδερφών που μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσουν τον Έλληνα πατέρα τους που τους έχει εγκαταλείψει όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Θυμηθείτε την συνέντευξη των συντελεστών της ταινίας στο Cinefreaks.gr

1- Δυο μέρες, Μία Νύχτα

two-days-one-night

Δημοφιλέστερη ταινία της χρονιάς που πέρασε, το Δυο μέρες, Μία νύχτα των αδερφών Dardenne, με την αξιοσημείωτη συμμετοχή της αγαπημένης μας  Marion Cotillard, καθώς για πρώτη φορά βλέπουμε μια τόσο αναγνωρίσιμη ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία τους. Ίσως όχι η καλύτερη, που έχουμε δει από τους Γάλλους δημιουργούς, άλλα αναμφισβήτητα πρόκειται για μια σπουδή στην σύγχρονη Ευρωπαική κοινωνία και τους ανθρώπους της.


 

Δείτε επίσης:

Τις ευχές μας για την 8η χρονιά του Cinefreaks.gr

Ολόκληρο το αφιέρωμα μας για τα 7 χρόνια του Cinefreaks.gr

Διαβάστε περισσότερα για: