Η 10η μέρα του Βασίλη Μαζωμένου στην Αλκυονίδα - Μη το χάσετε - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η 10η μέρα του Βασίλη Μαζωμένου στην Αλκυονίδα – Μη το χάσετε

Ειδήσεις | 11-6-2015 |

Μετά την πρεμιέρα της τον Νοέμβρη του 2013 η 10η Μέρα του Βασίλη Μαζωμένου επιστρέφει στις αίθουσες αυτή τη βδομάδα. Συγκεκριμένα μπορείτε να την δείτε στις από σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου στον κινηματογράφο Αλκυονίς. Χτες στο μεταξύ με αφορμή την επανέξοδο της ταινίας, διοργανώθηκε εκδήλωση με τίτλο: «Η Ευρώπη είναι μόνο ένα όνομα. Η ματιά των μεταναστών πάνω στην Ευρώπη των προσδοκιών τους και σε αυτή που τελικά βιώνουν».

Η ταινία ακολουθεί τον Αλί, ένα Αφγανός μουσουλμάνο που ζει στην Αθήνα. Ο Αλί προσπαθεί να κατακτήσει το δυτικό όνειρο ενώ περιβάλλεται από τις μνήμες της πατρίδας του, το ταξίδι του ως την Ευρώπη και τους «εφιάλτες» του. Ζει μια μοναχική και μονότονη ζωή στο υπόγειο διαμέρισμα του. Κοιμάται, τρώει λιτά και προσεύχεται. Μόνη διασκέδασή του είναι το άθλημα του kick boxing, ενώ για να επιβιώσει, συλλέγει απορρίμματα μετάλλων από κάδους σκουπιδιών. Είναι θρησκευόμενος -αλλά όχι φανατικός- και «δίπλα» του κατανοούμε ότι το Ισλάμ δεν είναι πάντοτε το στερεότυπο που οι δυτικοί έχουν κατά νου. Δείτε τι είχαμε γράψει για την ταινία.

Η ταινία θα προβάλλεται από σήμερα και κάθε μέρα στις 22.30 στην Αλκυονίδα. Να σημειώσουμε ότι για τους σπουδαστές των κινηματογραφικών σχολών, σχολών τέχνης, αλλά και για τους φοιτητές, το εισιτήριο για τη “10η μέρα” θα είναι μόνο 3 ευρώ!