Game of Thrones Σ05Ε09: Το παιχνίδι αγρίεψε - τι είδαμε στο σημερινό επεισόδιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones Σ05Ε09: Το παιχνίδι αγρίεψε – τι είδαμε στο σημερινό επεισόδιο

TV | 8-6-2015 |

O τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου, είναι εν μέρει λάθος, αν σκεφτεί κανείς ότι το “παιχνίδι” για την κατάληψη του Σιδερένιου Θρόνου δεν ήταν ποτέ “χαλαρό”. Ωστόσο στο 9ο επεισόδιο, προτελευταίου του 5ου κύκλου της σειράς, είχαμε μια αξιοσημείωτη κλιμάκωση της έντασης του. Το σημαντικότερο; Μετά από ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς συνολικά, δεν απογοητευτήκαμε ούτε κατ’ ελάχιστον.

Ακολουθούν spoilers

Θυμήσου τι είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο

Ξεκινάμε από τον Βορρά, που στο προηγούμενο επεισόδιο ήταν επίκεντρο των εξελίξεων. Ο Snow επιστρέφει στο Τείχος μαζί με τους Free Folks, όπου γίνονται μεν δεκτοί, άλλα όχι με ενθουσιασμό. Βέβαια, κανείς δεν περίμενε ότι όσοι έμειναν πίσω στο Τείχος θα έστρωναν κόκκινα χαλιά, άλλα είναι παραπάνω από εμφανές ότι υπάρχει ένα αρκετά αρνητικό κλίμα απέναντι στον Snow και υπάρχει δυσπιστία ακόμη και από κοντινούς του ανθρώπους, που καθιστά ενδιαφέρουσα την συνέχεια σε αυτό το σημείο του Westeros.

Όχι πολύ μακριά, παρακολουθούμε μια ακόμη δυσάρεστη σκηνή, που δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τις επιρροές της από την ελληνική μυθολογία. Ο Stannis είναι απελπισμένος, από τον χειμώνα που (κλασσικά) έρχεται και το ηθικό των στρατιωτών του, που αν ήταν χαμηλό, η επίθεση δολιοφθοράς μιας ομάδας που έστειλαν οι Boltons, το καταρρακώνει. Η απελπισία όμως είναι πολύ κακός σύμβουλος, και αφού φροντίζει να απομακρύνει τον Davos, αποφασίζει να ενδώσει στις παραινέσεις τις Melisandre (άνετα ο τρίτος πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας της σειράς, τους άλλους δυο τους έχουμε πει πολλές φορές) με θύμα την μικρή Shireen. Είναι μια σκηνή, που δυσαρέστησε τους θεατές της σειράς, άλλα αν μετρούσαμε πόσες φορές συμβαίνει αυτό από το ξεκίνημα της, θα χάναμε το μέτρημα… Για την συγκεκριμένη σκηνή ισχύει περίπου, ότι είχαμε γράψει εδώ.

Θα κάνουμε ένα πολύ σύντομο πέρασμα από το Bravos, όπου η Arya συνεχίζει την προσπάθεια της να γίνει κάτι απροσδιόριστο, που όμως βρίσκει εμπόδιο στην μεγάλη της επιθυμία για εκδίκηση. Μια επιθυμία, που μπορεί να είχε καταλαγιάσει, άλλα ξυπνά ξανά όταν συναντά τον Meryn Trant. Σε τι θα οδηγήσει αυτή η συνάντηση, θα το δούμε μάλλον στο επόμενο επεισόδιο… όπως και την επιστροφή του Jamie με την κόρη/ανιψιά του στον Kings Landing (εκτός κι αν μας το αφήσουν για την επόμενη σεζόν), την οποία επέτρεψε ο Martell, απαιτώντας και αντίστοιχα διπλωματικά ανταλλάγματα.

Το επίκεντρο της δράσης αυτού του επεισοδίου όμως μεταφέρθηκε στην Meereen. H Daenerys φαίνεται εγκλωβισμένη σε πολιτικές, που υποτίθεται θα της χαρίσουν την αποδοχή στην πόλη που κατέλαβε. Από τα προηγούμενα επεισόδια έχουμε δει πως θα ξεκινήσει και πάλι τις μονομαχίες, διατηρώντας μια παράδοση αιώνων, σε αυτό όμως θα δούμε τις πρώτες μάχες. Και εδώ όλο το σκηνικό μας θυμίζει κάτι από τον Μονομάχο του Ridley Scott, και κρατάμε τόσο την πολύ ενδιαφέρουσα φιλοσοφική συζήτηση για την δύναμη και την αναγκαιότητα της βίας, όσο και το… τρολάρισμα στον Hizdahr zo Loraq.

Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστούν ξανά οι Sons of Harpy. Αυτή η εμφάνιση, μας χαρίζει επίσης μια από τις καλύτερες στιγμές της σειράς, ακριβώς στο τέλος του επεισοδίου, την οποία σας αφήνουμε να ανακαλύψετε μόνοι σας.

Δες το trailer του επόμενου επεισοδίου