ΕΘ 41: Δημοψήφισμα, ζωή και σινεμά - Ακυρώθηκαν οι πρεμιέρες της Πέμπτης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

ΕΘ 41: Δημοψήφισμα, ζωή και σινεμά – Ακυρώθηκαν οι πρεμιέρες της Πέμπτης

Eκτός Θέματος | 29-6-2015 |

Σφίξιμο στο στομάχι… Αυτό είναι η αίσθηση όλων των Ελλήνων από το βράδυ της Παρασκευής, με την αναγγελία του δημοψηφίσματος, ενώ όπως και όλος ο κόσμος, έτσι και μεις, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο, από τις ιστορικές στιγμές που ζούμε. Πως να ασχοληθείς με σινεμά με όλα αυτά που γίνονται.

Αυτήν την διαπίστωση έκαναν οι εταιρίες διανομής, με τρεις εξ αυτών (πιθανώς και άλλες να ακολουθήσουν) να ανακαλούν τις πρεμιέρες της βδομάδας. Δεν θα έχουμε πρεμιέρες αυτήν την Πέμπτη συνεπώς. Ποιος να πάει σινεμά με αυτά που γίνονται; Το ίδιο γίνεται και σε κάποιες ακυρώσεις καλοκαιρινών συναυλιών και γενικά στην τέχνη. Κατανοώ μεν την απόφαση των εταιριών διανομής, είναι όμως ένα πολύ κακό μήνυμα της τέχνης προς την κοινωνία, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Προσωπικά θα πήγαινα, καθώς θα ήταν το μόνο μαζί με μια βόλτα για καθαρό αέρα που θα μου άδειαζε το μυαλό. Αλλά βίτσια είναι αυτά.

Στις στιγμές που ζούμε, θα πρέπει πάνω από όλα να μείνουμε ήρεμοι, είτε είμαστε του ναι, είτε του όχι, θα πρέπει να αναλύσουμε όλους τους κινδύνους που έχει ένα όχι, όλους τους κινδύνους που δίνει ένα ναι, όλες τις επιλογές μας, όσο κι αν κάποια από τις δύο ή και οι δύο επιλογές μας φαίνονται αυτοκτονία. Αυτοκτονία βιολογική, αυτοκτονία οικονομική, αυτοκτονία ηθική.

Δουλειά του σινεμά, και του Cinefreaks βέβαια, δεν είναι να εκφέρει πολιτική άποψη, αν και το σινεμά, και εμείς σαν site, είμαστε βαθιά πολιτικοί. Σε οικονομικά θέματα όμως ούτε ειδικοί είμαστε, ούτε μπορούμε να απαντήσουμε στον γόρδιο δεσμό που τίθεται. Προσωπικά ο καθένας από μας και από σας, μπορεί να πει την άποψη του, σεβόμενος τον άλλον και χωρίς προσβολές. Επιχειρήματα υπάρχουν μπόλικα και από τις δύο πλευρές, μόνο που δυστυχώς και στις δύο πλευρές κανένα δεν είναι θετικό, με καμία από τις πλευρές να μην λέει ή να το τονίζει, τι θα γίνει με αυτό που προτείνει. Έξοδος από το ευρώ που διαφαίνεται από την μία με ζοφερές συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ή απανθρωπιά, λιτότητα και μηδενική αλληλεγγύη από την άλλη;

Το Εκτός Θέματος δε μπορεί να βγει παραπάνω… εκτός θέματος. Οι απόψεις του καθενός από μας, θα εκφραστούν ίσως, αλλά μάλλον, εκτός απροόπτου, εκτός Cinefreaks.

Διαβάστε περισσότερα για: