Δωρεάν Προβολή του Salo: 120 μέρες στα Σόδομα του Παζολίνι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δωρεάν Προβολή του Salo: 120 μέρες στα Σόδομα του Παζολίνι

Ειδήσεις | 3-6-2015 |

Την Τετάρτη 10/6 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προβολή της ταινίας “Σαλό ή 120 Μέρες στα Σόδομα” του Πιερ Πάολο Παζολίνι, σε μια προσφορά των κινηματογράφων Αλκυονίς New Star Art Cinema και Στούντιο New Star Art Cinema.

Σε συνέχεια της πρόσφατης απομάκρυνσης καλλιτεχνικού έργου από δημόσιο χώρο, το Free Thinking Zone υποστηρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης δημόσιας έκφρασης της τέχνης, προβάλλοντας συμβολικά τη γνωστή ταινία του Παζολίνι. Θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο μεγάλη εκδήλωση με σχετικό θέμα.

Είσοδος ελεύθερη σε όλους. Προσοχή: Η ταινία περιέχει σκληρές σκηνές και η παρακολούθησή της από παιδιά κάτω των 18 ετών απαιτεί τη συγκατάθεση των γονέων

10583_Salo-4

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το Σαλό ή 120 Μέρες στα Σόδομα είναι η τελευταία ταινία του Παζολίνι που κυκλοφόρησε το 1975 λίγο πριν δολοφονηθεί. Βασίζεται στο βιβλίο 120 Μέρες των Σοδόμων του Μαρκήσιου ντε Σαντ. Η δομή του θυμίζει την Θεία Κωμωδία του Δάντη. H ιστορία του έργου διαδραματίζεται στην Δημοκρατία του Σαλό, ένα εικονικό κρατίδιο που είχαν ιδρύσει οι φασίστες του Μουσολίνι κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι φασίστες ανακοινώνουν ότι θα αναλάβουν την διαπαιδαγώγηση των κοριτσιών, και αφού τις παραλαμβάνουν με την συγκατάθεση των οικογενειών τους, τις μεταμορφώνουν σε δούλους. Είναι το πλέον αμφισβητούμενο έργο του Παζολίνι με σκηνές βίας, οργίων, σεξουαλικής υποταγής, παρά φύση βιασμού, ψυχρών βασανιστηρίων και δολοφονίας.
Η διανομή της ταινίας απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες.