5ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου: Όλο το πρόγραμμα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

5ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου: Όλο το πρόγραμμα

Ειδήσεις | 24-6-2015 |

Το Athens Open Air Film Festival, μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο μαγευτικό Ναό του Ολυμπίου Διός με την ταινία του Μπάστερ Κίτον «Ο Κινηματογραφιστής» με τις μελωδίες του Theodore, συνεχίζει δυναμικά για το μήνα Ιούνιο με μία σειρά προβολών που ικανοποιούν όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις!

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στο Σινέ Ζέφυρος, το κοινό θα απολαύσει τις παραισθησιογόνες «Ανεξέλεγκτες καταστάσεις» του Κεν Ράσελ (1980), ενώ ακριβώς την επόμενη μέρα, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, για πρώτη φορά στο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, σειρά έχει η σαρδόνια μαύρη κωμωδία του Μάικλ Λέμαν, «Heathers». (1988)! Οι ταινίες προβάλλονται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, εγκαινιάζεται μία νέα συνεργασία, αυτή με το καταξιωμένο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Στο πλαίσιο της, θα προβληθούν δύο από τις σπουδαιότερες μεταφορές λυρικών θεατρικών έργων στην κινηματογραφική οθόνη, την Κυριακή 28 Ιουνίου, το «Ο Μαγεμένος Αυλός» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας και την Δευτέρα 13 Ιουλίου, «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» (1951) των Μάικλ Πάουελ & Έμερικ Πρέσμπεργκερ.

Το πρόγραμμα του Ιουλίου ξεκινά με την θρυλική ταινία του Τζον Σταλ   «Ας την Κρίνει ο Θεός» (1945), στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, την Τετάρτη 1η Ιουλίου, για να ακολουθήσουν πολλές ακόμα αξέχαστες προβολές!

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δείτε όλο το πρόγραμμα:

Screenshot from 2015-06-24 09:34:00