Το Hollywood θέλει τα πειρατικά sites, να κλείσουν σε 24 ώρες - τρέξτε... - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Hollywood θέλει τα πειρατικά sites, να κλείσουν σε 24 ώρες – τρέξτε…

Ειδήσεις | 5-5-2015 |

Ο πρόεδρος του σώματος των παραγωγών εταιριών του Hollywood, έδωσε εντολή σε πειρατικά sites ανά τον κόσμο να κλείσουν άμεσα ή θα αντιμετωπίσουν νομικές ενέργειες.

Ο Κινηματογραφικός Οργανισμός της Αμερικής, ο γνωστός μας και εκνευριστικός MPAA, οργανισμός που εκπροσωπεί τα 6 μεγαλύτερα στούντιο, έστειλε επιστολή στα μεγαλύτερα sites με torrents, προειδοποιώντας ότι αν δεν αφαιρέσουν το υλικό τους το οποίο υπόκειται σε κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, μέσα 24 ώρες ή θα υποστούν τις συνέπειες.

Το Hollywood μέχρι στιγμής έχει κερδίσει αρκετές μάχες στον πόλεμο των torrents, με μεγαλύτερη εκείνη ενάντια στο Pirate Bay, το οποίο δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό σε πολλές χώρες. Να σας θυμίσουμε επίσης και το Megaupload, το 2012, την πρώτη μάχη που κερδήθηκε, με τον Νεοζηλανδό ιδιοκτήτη του, Kim Dotcom να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει την έκδοσή του στις Αμερικανικές αρχές.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν οι απειλές του MPAA είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου δικαστικού αγώνα.

Μέσα στο 2014 η ταινία που “κατέβηκε” περισσότερο παγκοσμίως ήταν ο “Λύκος της Wall Street“, με 30 εκατομμύρια downloads, με τα Gravity και Frozen, να ακολουθούν.