Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας περιμένει τις ταινίες σας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας περιμένει τις ταινίες σας

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 27-5-2015 |

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών της χώρας, καλεί όλους τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους να στείλουν τις ταινίες τους! Το Φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Δράμα από τις 14 μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η προθεσμία για υποβολή ταινιών είναι η 3 Ιουνίου!

Οι ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να μην έχει γίνει δημόσια προβολή στην Ελλάδα ή στο διαδίκτυο.
  • Να έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους 2014 ή 2015.
  • Η τελική κόπια που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ να είναι διαθέσιμη σε φιλμ 35χιλιοστών, DCP, Beta, HDCAM, Apple ProRes 422.
  • Οι ταινίες πρέπει να είναι Ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής, ή οι σκηνοθέτες να είναι Έλληνες ή Κύπριοι. Ταινίες Ελλήνων ή Κυπρίων Σκηνοθετών που έχουν γυριστεί εκτός Ελληνικής Επικράτειας και αποτελούν μη ελληνική παραγωγή συμμετέχουν στην κατηγορία “Έλληνες του κόσμου”.
  • Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ με μια και μόνο ταινία και δηλώνει ο ίδιος το είδος της ταινίας που διαγωνίζεται, (ντοκυμανταίρ, μυθοπλασία, κιν. σχέδιο) όπως και τις επιμέρους ιδιότητες της ταινίας (σπουδαστική, πρωτοεμφανιζόμενος, «Έλληνες του Κόσμου»)
  • Αποδεκτά είδη: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κιν. σχεδίου.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να στέλνονται αρχικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση kinfest@dra.forthnet.gr και κατόπιν – υπογεγραμμένες από το σκηνοθέτη και τον παραγωγό της κάθε ταινίας – στη διεύθυνση: Φεστιβάλ Δράμας, Εμμ.Μπενάκη 71, 10681 Αθήνα μαζί με 7 αντίτυπα της ταινίας σε DVD.

Την φόρμα αίτησης την βρίσκεται εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ Δράμας:

Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας / Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575 / Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309, 210 3302818

e-mail kinfest@dra.forthnet.gr

Το πρώτο ποστερ του Φεστιβάλ:

Print