The Lobster: Η συνέντευξη τύπου με Λάνθιμο, Colin Farrell, Rachel Weisz, Lea Seydoux, Αγγελική Παπούλια, John C. Reilly - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Lobster: Η συνέντευξη τύπου με Λάνθιμο, Colin Farrell, Rachel Weisz, Lea Seydoux, Αγγελική Παπούλια, John C. Reilly

Συνεντεύξεις, Φεστιβάλ | 15-5-2015 |

Το The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου έκανε πρεμιέρα σήμερα το πρωί στις Κάννες, με το κοινό να το χειροκροτεί, για το χιούμορ του, το αλλόκοτο και γεμάτο φαντασία σενάριό του και τις ωραίες στιγμές που πρόσφερε σε αρκετά του διαστήματα.  Το Cinefreaks παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου της ταινίας όπου είδαμε τον – υπέροχο και cool – Colin Farrell, την πανέμορφη Racher Weisz αλλά και φυσικά τις Lea Seydoux, Αγγελική Παπούλια και τους  Ben Whishaw, John C. Reilly. Δείτε όλα όσα είπαν και απολαύστε ένα μοναδικό φωτοαφιέρωμα από την συνέντευξη.

Δείτε την κριτική μας και το πρώτο clip από το The Lobster

Όλο το βίντεο της συνέντευξης τύπου στα Αγγλικά:

Όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθεί ο Λάνθιμος δήλωσε:

“Σε κάθε ταινία ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Και στις προηγούμενες τρεις ταινίες που γράψαμε με τον  Ευθύμη Φιλίππου, κάθε φορά που τελειώναμε μία ταινία συζητούσαμε για την επόμενη. Έτσι και τώρα κάτσαμε και συζητήσαμε θέματα και μικρές ιστορίες και ιδέες.και Μας ενδιέφερε να πούμε μια ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά θέλαμε να κάνουμε κάτι για τις ρομαντικές σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση οι δουλειά του σεναρίου με όλο το υπόλοιπo της παραγωγής της ταινίας είναι κάτι εντελώς ανεξάρτητο. Κάθε τι το βλέπουμε στην ώρα του.”

Για το γιατί η ταινία είναι στα Αγγλικά:
“Σκέφτηκα μετά από τρεις ταινίες στην Ελλάδα να δοκιμάσω κάτι άλλο νέο. Τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα είναι περιορισμένα. Έτσι ένα χρόνο πριν την ταινία, μετακόμισα στην Αγγλία με σκοπό να κάνω ένα αγγλικό φιλμ. Ήμουν ευτυχής που οι ηθοποιοί από κάθε εθνικότητα δέχτηκαν να παίξουν στην ταινία καθώς τους άρεσε το σενάριο.”

Τι είπαν οι ηθοποιοί για το πως προέκυψε η συνεργασία με τον Λάνθιμο:

DSCN8288

John C. Reilly – Ήμουν ήδη φαν του Γιώργου, από τις προηγούμενες ταινίες του. Διάβασα γρήγορα το σενάριο. (Αρκετά γρήγορα – γελά) Συνήθως έτσι το διαβάζω αν μου αρέσει. Ήταν αστείο και αληθινό για τις σχέσεις. Μ’ αρέσουν και να περίεργα, οπότε είπα να το κάνω.

Colin Farrell: Ήταν το πιο μοναδικό και διαφορετικό σενάριο που είχα ποτέ διαβάσει. Είχα δει τον Κυνόδοντα που μου φάνηκε πολύ σοκαριστικό (disturbing) αλλά και συγκινητικό. Δεν κατάλαβα πολλά από το σενάριο του Lobster… όπως δεν είχα καταλάβει και τον Κυνόδοντα. Δεν ξέρω τι ακριβώς αφορά. To βρήκα όμως πολύ συγκινητικό ακόμα και χωρίς να έχει κάποιες κορυφώσεις όπως άλλες ταινίες. Σίγουρα είναι από τις πιο ανοιχτές σε ερμηνεία ταινίες που έχω κάνει. Για το πως βρέθηκα στην ταινία: Κάναμε μια skype συζήτηση με τον Γιώργο, μιλούσαμε για μία ώρα και είπαμε 7 κουβέντες, πολύ άβολο…

Lea Seydoux: Το σενάριο  της ταινίας ήταν μοναδικό, πρωτότυπο. Παρουσίαζε μια διαφορετική γλώσσα, ένα αλλιώτικο σύμπαν. Μου άρεσε πολύ όσα έλεγε για τις ανθρώπινες σχέσεις και τον παραλογισμό του δικού μας κόσμου. Είναι όμως και ρομαντικό και συγκινητικό.

Αγγελική Παπούλια: Κάθε φορά που διαβάζω ένα νέο του σενάριο είναι και μια έκπληξη. Το συγκεκριμένο ήταν πολύ αστείο αλλά και βίαιο και γλυκό. Μου άρεσε πολύ. Για να παίξω στην ταινία όπως και στις άλλες, διαγράφω την υποκριτική, προσπαθώ να είμαι παρούσα και να αντιδρώ με έναν απλό κι άμεσο τρόπο.

DSCN8287

Όσον αφορά τι ζώο θα ήθελε ο Colin Firth αν του δινόταν τέτοια επιλογή όπως στην ταινία.

– Πάντα ήθελα να πετάω. Δεν θα διάλεγα τον Αστακό σίγουρα.

Rachel Weisz : Είδα τον Κυνόδοντα είναι σε ένα κόσμο εντελώς διαφορετικό. Τόσο πολύ διαφορετικό, καινοτόμο, φυσικό. Χωρίς να χρησιμοποιεί φώτα ή ειδικά εφέ. Ήθελα να μπω και γω σε ένα τέτοιο σύμπαν σαν και αυτό. Και η εμπειρία ήταν ίδια. Όλα ερχόταν από την Γιώργο και την φαντασία του. Στην αρχή δεν είχα ιδέα πως θα κάνω την ταινία. Ήταν μια τρομερή εμπειρία, ο Γιώργος μας υπνότιζε στα γυρίσματα. Ήμασταν σαν μεθυσμένοι με την φαντασία του.

Ο Farrell για το να κάνει ταινία στην πατρίδα του την Ιρλανδία:
” Ήταν ωραίο να γυρίζω στην Ιρλανδία, είναι το σπίτι μου. Ήταν πολύ ευχάριστο. Κάθε τι από αυτήν την ταινία ήταν ιδιαίτερο, το σενάριο, το καστ, το μέρος όπου γίνονταν τα γυρίσματα που για μένα είναι ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο.”

DSCN8301

Τι είπε ο Γιώργος Λάνθιμος για την διαφορά του να κάνεις ταινία εκτός Ελλάδας:

Προσεγγίσαμε την ταινία όπως όλες τις προηγούμενες, μόνο που αυτή τη φορά μπορούσαμε να πληρώσουμε τους ηθοποιούς και το συνεργείο από πριν. Κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά στους κανόνες, το τοπίο, όπως γενικα ήταν το ίδιο.”

Η Rachel Weisz για το νόημα της ταινίας:

“Καθένας που βλέπει την ταινία την εκλαμβάνει διαφορετικά. Σε μένα αρχικά έβγαλε ότι είναι για τον ναρκισσισμό, καθώς πρέπει να ερωτευτείς με κάποιον που πρέπει να είναι το ίδιο με σένα. Αυτή ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Σίγουρα είναι μία πολύ ρομαντική ταινία με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Είναι βαθιά ρομαντική με κεφαλαίο το Ρ. Πράγμα που είναι ακόμη πιο δύσκολο στον κόσμο του Λάνθιμου.”

Ben Whishaw: “Δεν είμαι σίγουρος για τι μιλά η ταινία. Δεν την έχω δει ακόμη.”

Colin Farell: “Το ίδιο και γω. To ότι έπαιξα στην ταινία δεν σημαίνει ότι έχω καταλάβει τα πάντα γι’ αυτήν, ή κάτι περισσότερο από σας. Κράτησα την βαθιά μοναξιά που συντροφεύει τους ήρωες. Έχω τις δικές μου μικρές θεωρίες για το τι είναι η ταινία. Όπως την κοινωνική πίεση του να είσαι σε ζευγάρι, σε διάφορες χώρες. Κυρίως όμως κρατάω την υφή της μοναξιάς.

Για τις κοινωνικές προεκτάσεις της ταινίας με την εμμονή στα ζευγάρια ο Λάνθιμος είπε: 

“Δεν μπορώ να ζήτω από κάποιον να είναι κάτι. Δεν κάνουμε πλάκα με τους κανόνες της κοινωνίας, εξερευνούμε όμως το πως ο κόσμος τους βλέπει και έχουμε δομήσει το φιλμ με τέτοιο τρόπο για να σκέφτεται κάποιος όλα αυτά τα ερωτήματα για τις σχέσεις, για το με τι κριτήρια είναι κάποιος ζευγάρι, ποιοι είναι οι κανόνες, η πίεση της κοινωνίας. Θέτουμε όλες αυτές τις ερωτήσεις.”

can

Σε ερώτηση για το αν έχει σχέση η ταινία με το “You’re her Lobster” από τα Φιλαράκια όπως το είχε πει η Φοίβη για τον Ross και την Rachel, o Λάνθιμος σχολίασε:

“Το έχω δει το επεισόδιο και ήμουν μεγάλος fun της σειράς. Δεν χρησιμοποιήσαμε όμως κάποια τέτοια αναφορά σε κάποια άλλη. Αν και κάποιος μου το έστειλε το βίντεο και μου το σχολίασε.”

Στην ταινία υπάρχουν δύο ομάδες μία υπέρ των ζευγαριών και μία που δεν τα επιτρέπει. Τι απάντησαν οι ηθοποιοί για το με ποια ομάδα θα πήγαιναν: 

Reilly: Θα ήμουν loner αλλά θα απατούσα. Δεν θα μπορούσαν να ήμουν για πολύ στο ξενοδοχείο, όσο όμορφο και αν ήταν.

Weisz: Θα έκανα ότι έκαναν και οι χαρακτήρες. Θα έφευγα και από τα δύο και θα πήγαινα στην πόλη. Όχι ότι ξέρουμε τι βρίσκεται στην πόλη, αλλά σίγουρα θα επαναστατούσα σε όσα γίνονταν και στις δύο ομάδες.

Παπούλια: Θα ήμουν loner.

Τι είπε Λάνθιμος για ταινίες που τον επηρέασαν: 

“Δεν με επηρέασαν αυτές οι ταινίες. ( ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει για το Her και το Fahreneit 451). Έχω δει πολύ το ρεάλιτι The Hotel, στην Αγγλία, και ήταν κυρίως η επιρροή μου. “

Για τον ρόλο των γυναικών στις ταινίες του, που στο Lobster είναι πιο ηγετικός:

“Μου λέγανε ότι οι γυναίκες είναι τόσο πιεσμένες στις προηγούμενες ταινίες μου. Έτσι είπα να τις κάνω αρχηγούς στην ταινία αυτή (γέλιο)”

Για την χρήση της Αγγλικής Γλώσσας ο Λάνθιμος είπε: 

“Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητείται τόσο το θέμα. Πάντα γινόταν αυτό. Πλέον ο κόσμος ζει και εργάζεται παντού. Στην περίπτωσή μου είναι πιο εύκολο να κάνω μια ταινία στα Αγγλικά και να έχω περισσότερους πόρους από ότι στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν γίνεται παραπάνω τώρα από ότι ότι πριν.”

Για το αν θα γυρίσει στην Ελλάδα να κάνει ταινία ο Λάνθιμος είπε:

“Ναι γιατί όχι. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έκανα αυτή την ταινία στην Ιρλανδία. Δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω ακόμα πλάνα για το μέλλον.”

DSCN8285

Διαβάστε περισσότερα για: