Τα σχέδια του Λάνθιμου μετά την βράβευση στις Κάννες για δύο νέες ταινίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα σχέδια του Λάνθιμου μετά την βράβευση στις Κάννες για δύο νέες ταινίες

Ειδήσεις | 26-5-2015 |

Ο θρίαμβος του The Lobster στις Κάννες με τις πολύ καλές κριτικές αλλά και φυσικά το Βραβείο της Επιτροπής στον Γιώργο Λάνθιμο, έκαναν τον Έλληνα σκηνοθέτη, από περιφερειακό auteur που είχε την αναγνώριση του διεθνούς σινεμά και την εκτίμηση των Αμερικάνων, σε ένα πρώτου μεγέθους σκηνοθέτη που σίγουρα θα πάρει πολλές ευκαιρίες και θα έχει την ευκαιρία να κάνει ακόμη μεγαλύτερες ταινίες, αν φυσικά το θέλει. Φυσικά η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Λάνθιμου στο συγκεκριμένο επίπεδο ήταν ότι κατάφερε και συγκέντρωσε στο The Lobster ένα καστ σαν και αυτό που είχε. Δεν έχει η οποιαδήποτε ταινία , , Rachel Weisz. Δεύτερη του επιτυχία ήταν βέβαια ότι έκανε μια ταινία εντελώς δική του, παρά τα Αγγλικά, παρά τις νέες συνθήκες, το διάσημο cast, τα γυρίσματα στην Ιρλανδία. Δεν έχουν κάνει πολλοί σκηνοθέτες την πρώτη Αγγλική τους ταινία με τόσο μεγάλη επιτυχία, χωρίς να χάσουν το προσωπικό τους ύφος και κερδίζοντας μια τόσο μεγάλη αναγνώριση στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ στον κόσμο.

Δείτε την συνέντευξη τύπου του Γιώργου Λάνθιμου και του cast του The Lobster από τις Κάννες

Ο Λάνθιμος είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του: “Το να δουλεύεις σε μια διαφορετική χώρα που με διαφορετικές δομές και πρακτικές από αυτές που έχω συνηθίσει ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Στην Ελλάδα ήμασταν απλά φίλοι που γυρίζαμε ταινίες. Η πιο επαγγελματική δομή της δουλειάς ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν πάρα πολύ κανόνες. Το budget του φιλμ ήταν περίπου στα 4 εκατομμύρια, 10 δηλαδή φορές παραπάνω από ότι είχα σε προηγούμενες ταινίες. Είναι τρομαχτικό να το διαχειρίζεσαι και σίγουρα κι αυτό είναι πολύ πολύ μικρό σε σχέση με μεγαλύτερες ταινίες. Δεν ξέρω αν μπορώ να διαχειριστώ στο μέλλον μία ακόμη μεγαλύτερη ταινία.”

Δείτε: Όλη η ανταπόκριση του Cinefreaks από τις Κάννες

Όσον αφορά τα επόμενα του σχέδια, ο Λάνθιμος, αν και δεν μας είχε πει πολλά στην συνέντευξη τύπου, στο Screen δήλωσε ότι δουλεύει πλέον σε δύο projects. Το ένα είναι η νέα Αγγλόφωνη ταινία του, σε σενάριο και πάλι του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου, που ακόμη είναι σε πρωταρχικό στάδιο. Το δεύτερο είναι και η μεγάλη έκπληξη για τον Λάνθιμο, καθώς πιθανό είναι να είναι ο σκηνοθέτης σε μία ταινία σεναρίου του Tony McNamara, γνωστού από σενάρια αρκετών τηλεοπτικών σειρών, καθώς και από την ταινία Ashby. Η ταινία θα έχει θέμα την ζωή της Βασίλισσας Άννας, μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας τον 18ο αιώνα. Και οι δύο ταινίες είναι σε συνεργασία με την Element.

Διαβάστε περισσότερα για: