Ο λόγος που φοβάσαι τους κλόουν, επιστρέφει. To "Αυτό" ετοιμάζεται για remake - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο λόγος που φοβάσαι τους κλόουν, επιστρέφει. To “Αυτό” ετοιμάζεται για remake

Ειδήσεις | 2-5-2015 |

O Stephen King μπορεί να χαίρεται ξέροντας ότι έχει δώσει υλικό για ταινίες και σειρές, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο συγγραφέα στον κόσμο. Το πρόβλημα πάντα είναι ότι το να διασκευάσεις έργο του μπορεί να είναι καταπληκτικό (βλ. Πράσινο Μίλι, Στάσου Πλάι Μου, Η Ομίχλη), ή απόλυτα καταστροφικό (βλ. Rose Red, Dreamcatcher).

Μία όμως από τις καλύτερες διασκευές του, το “IT”, ετοιμάζεται για remake, αυτή τη φορά κινηματογραφικό. Και έτσι εμείς περιμένουμε να ανυπομονησία να δούμε αν θα ξεπεράσει τον προκάτοχό του, και συγκεκριμένα αν ο Pennywise θα είναι καλύτερος από τον απόλυτα τρομακτικό και αριστουργηματικό Tim Reid.

Τι ξέρουμε όμως μέχρι στιγμής:

-Ο σκηνοθέτης θα είναι ο Cary Fukunaga, τον οποίο απολαύσαμε σαν σκηνοθέτη στο True Detective. 

-Υπάρχει πιθανότητα να είναι τριλογία. Το βιβλίο είναι ένα θηρίο άνω των 700 σελίδων. Στην πρώτη τηλεοπτική μεταφορά, η ιστορία παρουσιάστηκε σε μία μίνι-σειρά 2 επεισοδίων, και ενώ θεωρείται πολύ καλή μεταφορά, πολλά και ενδιαφέροντα κομμάτια του βιβλίου απουσίαζαν. Σε μία ενδεχόμενη τριλογία, θα μπορέσουμε να τα δούμε όλα.

-Το σενάριο είναι έτοιμο, και ο King θα αισθανόταν περήφανος. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο σεναριογράφος Seth Grahame-Smith, ο οποίος υπόσχεται να ενσωματώσει όλη τη βίαιη ενέργεια της νουβέλας, δηλώνοντας: “Θα επαναφέρω κάποια από την αγριότητα του βιβλίου, που δεν μπορούσαν να βάλουν στη μίνι σειρά, γιατί ήταν για τηλεόραση. Νομίζω ότι θα είναι πολύ τρομακτικό.”

Εμείς το μόνο που θα πούμε θα είναι ένα τεράστιο Μακάρι…

Διαβάστε περισσότερα για: ,