Ο Clint Eastwood απαντάει σε ερωτήσεις εφ'όλης της ύλης στο ετήσιο Cinema Con - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Clint Eastwood απαντάει σε ερωτήσεις εφ’όλης της ύλης στο ετήσιο Cinema Con

Ειδήσεις | 2-5-2015 |

Στο ετήσιο Cinema Con παρευρέθηκε ο Clint Εastwood το οποίο φέτος έκλεισε τα πέμπτα γενέθλια του και πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas.Ο ίδιος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν από το γιατί ο ίδιος δεν θέλει να κάνει ταινίες που στηρίζονται σε comic book μέχρι και για την “έχθρα” που έχει με τον Michael Moore.

Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για την μέχρι τώρα πορεία του στο σινεμά ο ίδιος απάντησε “όταν ήμουν μικρός διάβαζα comic books,πλέον δεν τα διαβάζω” και ότι προτίμα ταινίες που είναι προσανατολισμένες για ενήλικες.Αυτό σημαίνει πως αν περιμένατε να σκηνοθετήσει ή να εμφανιστεί σε ταινία της Marvel μάλλον θα απογοητευτείτε. Ωστόσο αν και είναι διάσημος σε παγκόσμιο επίπεδο όταν θέλει να δει μια ταινία πληρώνει κανονικά το εισιτήριο του όπως έγινε πρόσφατα όταν πήγε να παρακολουθήσει το ”Grand Budapest Hotel”  και όπως σκοπεύει να κάνει όταν θα δει τη ταινία “The Longest Ride” στην οποία πρωταγωνιστεί ο γιος του Scott Eastwood.

Όσο αναφορά το “Αmerican Sniper”  το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του βραβευμένου με Oscar δημιουργού ο ίδιος σχολίασε για την ταινία ότι μέχρι τώρα κανένας δεν είχε σχολιάσει τον πόλεμο του Ιράκ και του Αφγανιστάν από την οπτική γωνία των οικογενειών των ανθρώπων που έλαβαν μέρος αλλά και των ίδιων των ανθρώπων που πολέμησαν εκεί.Επίσης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι του δόθηκε η ευκαιρία να κάτσει στη καρέκλα του σκηνοθέτη της συγκεκριμένης ταινίας  μόνο όταν ο Spielberg αναγκάστηκε να αφήσει το έργο λόγω των συγκρούσεων για τον προγραμματισμό της ταινίας.

Όταν ρωτήθηκε για την επόμενη του ταινία ο Eastwood αρνήθηκε ότι θα σκηνοθετήσει την αληθινή ιστορία του Richard Jewell ενός φύλακα που ανακάλυψε ένα σακίδιο με ύποπτο περιεχόμενο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Eastwood μίλησε για στους αγαπημένους του σκηνοθέτες όπως τους Don Siegel και Sergio Leone και για τις αγαπημένες του ταινίες : “Unforgiven”, “Million Dollar Baby” και “The Outlaw Josey Wales”.

Τέλος ο Clint Eastwood αναφέρθηκε και στην κόντρα του με τον σκηνοθέτη του “Bowling for Columbine” Michael Moore.Ο τελευταίος έχει υποστηρίξει πως ο Eastwood είχε απειλήσει τη ζωή του  κατά τη διάρκεια του δείπνου του National Board of Review Award το 2005 λέγοντας πως θα τον πυροβολήσει αν εμφανιστεί στο σπίτι του με κάμερα. Ο ίδιος υποστήριξε πως αν και όλοι λένε ότι απείλησε να σκοτώσει τον Moore δεν ισχύει,ωστόσο μετά από μια σύντομη διακοπή συμπλήρωσε “Δεν είναι και κακή ιδέα” προκαλώντας νευρικό γέλιο στο κοινό που παρακολουθούσε.