Μία μικρή-μεγάλη ιστορία, για την ιστορία του Mad Max - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μία μικρή-μεγάλη ιστορία, για την ιστορία του Mad Max

Ειδήσεις | 26-5-2015 |

Κάπου στις αρχές του 1970, ο Αυστραλός σκηνοθέτης George Miller, ενώ σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Ουαλίας, αποφάσισε να κάνει μαθήματα κινηματογράφου. Εκεί συνάντησε τον Byron Kennedy, με τον οποίο θα δημιουργήσει και θα διαχειριστεί την εταιρεία παραγωγής “Kennedy Miller”, μέχρι και τον θάνατο του Kennedy, το 1983.

 πρώτη τους ταινία έγινε το 1979, και ήταν το Mad Max, του οποίου τη χρηματοδότηση βοήθησε ο Miller δουλεύοντας διπλοβάρδιες στα επείγοντα ενός νοσοκομείου. Κατάφεραν όμως να βάλουν την ταινία στις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά. Συγκεκριμένα κατάφερε να εισπράξει 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, και αυτό την ημέρα που βγήκε. Είχε γυριστεί μόλις με ένα. Επίσης κατάφερε να εκτοξεύσει την καριέρα του πρωταγωνιστή του, Mel Gibson.

Λόγω της επιτυχίας, ήταν λογικό να δημιουργηθούν 2 seuels, τα Mad Max 2: The Road Warrior και Mad Max Beyond Thunderdome. “Το να δουλεύεις με τον George είναι εξοντωτικό, αλλά πνευματικά ερεθιστικό. Είναι από τους εξυπνότερους ανθρώπους που ξέρω,” δηλώνει ο σεναριογράφος των 2 sequel, Terry Hayes. 

30 χρόνια μετά, με τον Miller να είναι 70 ετών, έχουμε από τις 24 Μαΐου το Mad Max: Fury Road, το οποίο είδαμε στις Κάννες, και έχουμε να πούμε μόνο καλά. Διαβάστε εδώ την κριτική μας. Θα επιστρέψει το franchise με μία ακόμα προσθήκη; Σίγουρα το κοινό θέλει. Και εμείς επίσης.

Διαβάστε περισσότερα για: