Κάννες 2015: Το μεγάλο βραβείο της Εβδομάδας Κριτικών στο "Paulina" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2015: Το μεγάλο βραβείο της Εβδομάδας Κριτικών στο “Paulina”

Ειδήσεις | 25-5-2015 |

Ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Santiago Mitre σκηνοθέτησε την ταινία  και θριάμβευσε στην Εβδομάδα Κριτιτκών των Καννών, η οποία του χάρισε το Grand Prix, ενώ το Revelation Prize δόθηκε στην ταινία “Land and Shade”Πρόεδρος της επιτροπής της 54ης Εβδομάδας Κριτικών του 68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών ήταν η Ισραηλινή κινηματογραφίστρια και ηθοποιός Ronit Elkabetz.

Η ταινία “Paulina” είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους του Mitre και αποτελεί συμπαραγωγή Αργεντινής, Βραζιλίας καθώς και του Didar Domehri για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας παραγωγής “Full House”. Η διανομή θα γίνει στη Γαλλία από την εταιρεία “Ad Vitam” ενώ τα δικαιώματα για τις προβολές στο εξωτερικό έχει η εταιρεία “Versatile”.

Η ταινία “Land and Shade”, που κέρδισε το Revelation Prize, έχει επίσης πάρει το SACD Award και είναι σε σκηνοθεσία César Augusto Acevedo. Την παραγωγή σε αυτό το φιλμ υπογράφει η Κολομβιανή εταιρεία “Burning Blue” ενώ συμμετείχαν ως συμπαραγωγοί οι εταιρείες “Ciné-Sud Promotion” (Γαλλία) και “Topkapi” (Ολλανδία), ως επίσης η Χιλή και η Βραζιλία. Στο εξωτερικό τη διανομή έχει αναλάβει η εταιρεία “Pyramide”.

Τέλος, όσον αφορά τις ταινίες μικρού μήκους, το Discovery Award δόθηκε στην ταινία “Varicella” του Ιταλού Fulvio Risuleo, ενώ ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Andrei Cretulescu πήρε το Canal+ Award με την ταινία του “Ramona”.

Διαβάστε περισσότερα για: