Κάννες 2015: Οι νικητές του "Ένα Κάποιο Βλέμμα". Θρίαμβος για το "Rams" και το "The High Sun" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2015: Οι νικητές του “Ένα Κάποιο Βλέμμα”. Θρίαμβος για το “Rams” και το “The High Sun”

Βραβεία, Φεστιβάλ | 24-5-2015 |

Το δεύτερο στη τάξη διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τους νικητές του, με κάποιες από τις καλύτερες ταινίες να βραβεύονται. Μεγάλος νικητής το Rams από την Ισλανδία, με το The High Sun από την Κροατία να κερδίζει το βραβείο της Επιτροπής.

Όλα τα βραβεία:

Βραβείο Un Certain RegardRams, Ισλανδία του Grímur Hákonarson

Βραβείο της ΕπιτροπήςThe High Sun, Κροατία του Dalibor Matanić 

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Journey to the Shore, Ιαπωνία του Kiyoshi Kurosawa

Βραβείο Σίγουρου Ταλέντου: The Treasure, Ρουμανία του Corneliu Porumboiu

Βραβείο Υποσχόμενου Μέλλοντος 

Masaan, Ινδία του Neeraj Ghaywan

και

Nahid, Ιράν της Ida Panahandeh

ucr-art

Το Ένα Κάποιο Βλέμμα είναι το δεύτερο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών στο οποίο διαγωνίζονται κάθε χρόνο πολύ καλές ταινίες που δεν χώρεσαν στο Διαγωνιστικό, είναι όμως σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερες από αυτές του διαγωνιστικού. To κύριο θέμα για να παρακολουθήσει κάποιος το Ένα κάποιο βλέμμα, είναι το πρόβλημα χρόνου καθώς μέσα σε 10 μέρες πρέπει να δει κάποιος 45 και πλέον ταινίες να δει όλο το διαγωνιστικό. Φέτος είδαμε τις μισές περίπου ταινίες του Ένα Κάποιο Βλέμμα, και έχουμε ετοιμάσει συνεντεύξεις με 3 ταινίες του, δύο από τις οποίες βραβεύτηκαν, το The Treasure, του Corneliu Porumboiu και το The High Sun, του Dalibor Matanić.

Πρόεδρος του Φεστιβάλ ήταν φέτος η Isabella Rosellini, ενώ στην επιτροπή συμμετείχε και ο Πάνος Κούτρας

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Cinefreaks με τον Dalibor Matanic: Cannes Συνέντευξη – Dalibor Matanic (The High Sun): “Η αγάπη θα νικήσει το μίσος που πουλάει στην εποχή μας”

Διαβάστε περισσότερα για: