Η Jennifer Connelly για την ανισότητα των φύλων στο Hollywood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Jennifer Connelly για την ανισότητα των φύλων στο Hollywood

Ειδήσεις | 29-5-2015 |

Το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα του κινηματογραφικού σύμπαντος. Κινηματογραφίστριες όπως η Ava DuVernay και η Elizabeth Banks με τις βραβευμένες (“Selma“) και κερδοφόρες (“Pitch Perfect 2“) ταινίες τους  πετούν το γάντι στο Hollywood και ταράζουν τα κινηματογραφικά στερεότυπα που θέλουν σχεδόν αποκλειστικά τους άντρες πίσω από την κάμερα.

Το θέμα αποτελεί την πρώτη επιλογή στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις  κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με γυναίκες σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Έτσι, σε συνέντευξη στο Indiewire, η Jennifer Connelly και η  Claudia Llosa, σκηνοθέτης της νέας ανεξάρτητης ταινίας “Aloft” στην οποία πρωταγωνιστεί η Connelly (επίσημη πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival), αναφέρθηκαν, όπως ήταν φυσικό, και στο ζήτημα της (αν)ισότητας των δύο φύλων στον κινηματογράφο.

Δείτε την συνέντευξη τύπου του Aloft από την περσινή Berlinale

“Θεωρώ ότι η ισορροπία που συνεχώς προσπαθούμε να επιτύχουμε θα γίνει πραγματικότητα μόνο εάν αποδεχθούμε την ισορροπία μέσα μας. Εάν πραγματικά πιστέψουμε ότι μπορούμε να ισορροπήσουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό θα κάνει τη διαφορά”, σχολίασε η Llosa.

“Ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιον να ρωτάει έναν άντρα σκηνοθέτη πως μπορεί να τα βγάζει πέρα ως σκηνοθέτης και ταυτόχρονα ως πατέρας. Αν το ρωτούσαν αυτό σε μια γυναίκα σκηνοθέτη, θα υπονοούσαν ότι είναι σχεδόν αδύνατη η διαχείριση και η εξισορρόπηση αυτών των δύο ρόλων από μια γυναίκα, κάτι που μου φαίνεται τουλάχιστον παράλογο” προσέθεσε η σκηνοθέτης .

Η Connelly, πρωταγωνίστρια πρώτης γραμμής στο Hollywood, ανέλυσε επίσης τις απόψεις της: ” Δε νομίζω ότι έχουμε καταφέρει κάποιου είδους ισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλα μέχρι σήμερα. Αυτό φαίνεται και από στατιστικές σχετικά με τη βία κατά των γυναικών. Βέβαια έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, αλλά ακόμα δεν υπάρχει απόλυτη ισότητα των φύλων στο δυτικό κόσμο. Ωστόσο πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα” .

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,