Είναι το "Aloha" του Cameron Crowe ρατσιστικό; Η Sony απαντά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Είναι το “Aloha” του Cameron Crowe ρατσιστικό; Η Sony απαντά

Ειδήσεις | 30-5-2015 |

Από ό,τι φαίνεται η Sony μετά τα σκάνδαλα δεν μπορεί να ηρεμήσει με τίποτα. Μετά τις κατηγορίες που θέλουν την τελευταία ταινία του Cameron Crowe, “Aloha”, να παρουσιάζει μία αδίκως φυλετική Χαβάη, η Sony εξέδωσε την επίσημη απάντησή της:

“Ενώ κάποιοι βιάζονται να κρίνουν μία ταινία που δεν έχουν δει, και ένα σενάριο που δεν έχουν διαβάσει, η ταινία ‘Aloha’ σε σεβασμό προβάλλει το πνεύμα και την κουλτούρα των ανθρώπων της Χαβάη. Ο σκηνοθέτης, Cameron Crowe έχει ξοδέψει χρόνια στην έρευνα αυτού του project, και πολλούς μήνες σε τοποθεσίες της χώρας, δημιουργώντας σχέσεις με τις φωνές των τοπικών αρχών. Κέρδισε την εμπιστοσύνη πολιτών που ασχολούνται με τα κοινά, όπως του Dennis ‘Bumpy’ Kanahele, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία.”

Η ρομαντική κωμωδία, με πρωταγωνιστές τους Bradley Cooper και Emma Stone, θα βγει στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα στις Η.Π.Α., με το Δίκτυο Δράσης στα Μέσα για τους Ασιάτες-Αμερικανούς, να την αποκαλούν, προσβολή, με τον ισχυρισμό ότι εξαιρούν τους πολίτες της ίδιας της χώρας.

Η επιλογή του τίτλο αναστάτωσε κάποιους ντόπιους, συμπεριλαμβανομένου του ακτιβιστή Walter Ritte: “Αν έχεις μία ρομαντική κομεντί για τον στρατό στη Χαβάη, αλλά χρησιμοποιείς τον τίτλο ‘Aloha’, αλλάζεις το νόημα της λέξης,” δήλωσε ο Ritte στο AP. “Παίρνουν μία ιερή μας λέξη, και σκοπεύουν να βγάλουν πολλά λεφτά από αυτήν.”

Φαίνεται πάντως ότι η ταινία συνεχίζει τη δύσκολη πορεία της. Έχει υποφέρει έναν προβληματικό δρόμο μέχρι τις αίθουσες, με φήμες να θέλουν να ξαναγυρίζονται σειρές, να υπάρχουν δυσκολίες στο μοντάζ, και αλλαγές στην ημερομηνία εξόδου.

Λίγες μέρες πριν την έξοδο της ταινίας, δεν έχουν γίνει ούτε δημοσιογραφικά screenings της ταινίας. Καλά ή κακό, θα το δείξουν οι κριτικές του κοινού, μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,