Η Salma Hayek γίνεται η νέα ηρωίδα στον αγώνα κατά του σεξισμού - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Salma Hayek γίνεται η νέα ηρωίδα στον αγώνα κατά του σεξισμού

Ειδήσεις | 22-5-2015 |

Το πρωί τις 16 Μαΐου, η Salma Hayek σε μία κίνηση που έχει ήδη αρχίζει να κάνει κύκλους, έγινε η νέα εκπρόσωπος στον αγώνα κατά του σεξισμού. Σε συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε όταν ερωτήθηκε για ορισμένα θέματα πάνω σε αυτό ήταν καταπέλτης, και έχει και δίκιο.

Την Hayek την είδαμε στο The Tale of Tales στο Διαγωνιστικό των Καννών. Δείτε την γνώμη μας.

Δείτε τα πάντα για το Φεστιβάλ των Καννών

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών ηθοποιών, και σχετικά με το λόγο για τον οποίο πρέπει να εμπλακούν άνδρες για να τα διεκδικήσουν, εκείνη απάντησε, ότι ο λόγος για τον οποία γίνονται όλα αυτά, είναι τα λεφτά.

Μερικές από τις καλύτερες δηλώσεις της:

“Πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε μία οικονομική δύναμη. Δεν το έχουν ανακαλύψει γιατί είναι τόσο εμπλεκόμενοι με την αντρική τους φύση. Την στιγμή που θα δουν λεφτά, το πράγμα θα αλλάξει στιγμιαία. Δεν βλέπουν ότι έτσι ρεζιλεύονται.”

Και συνεχίζει: “Οι μόνες δύο βιομηχανίες στις οποίες οι γυναίκες βγάζουν περισσότερα λεφτά από τους άνδρες, είναι η μόδα και η πορνογραφία, όπου και στις δύο μας συμπεριφέρονται σαν σεξουαλικά αντικείμενα. Δεν έχουμε αρκετή φωνή, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ποιες είμαστε. Πρέπει να γίνουμε εμφανής.”

Επίσης μίλησε για τα νεαρά κορίτσια και βιβλία όπως η σειρά των “Hunger Games“, σχετικά με το ότι αλλάζουν την αγορά, επειδή το Hollywood ξέρει πως έτσι θα βγάλει λεφτά. Ακόμα έκανε αναφορά στις γενιές των γυναικών που έχουν αγνοηθεί, με τις γυναίκες ηθοποιούς και παραγωγούς πλέον να βρίσκουν καταφύγιο στην τηλεόραση: “Δεν θέλουν να παράγουν, και έτσι δεν μπορούμε να δούμε αυτό που θέλουμε. Και επειδή δεν υπάρχουν ταινίες, βλέπουμε τηλεόραση. Οι ταινίες έχουν μπλέξει, γιατί δεν θέλουμε να δούμε τις ταινίες τους. Έχουμε χάσει το όμορφο τελετουργικό του να πας στο σινεμά, επειδή βλέπουμε τηλεόραση. Δεν ξέρουν τι θέλουμε. Έχουμε εξελιχθεί, εκείνοι όχι. Είμαστε εξυπνότεροι από τις chick flicks και τις ρομαντικές κωμωδίες που θέλουν να μας πουλήσουν.

Επιβεβαίωσε και κάτι που δεν θέλαμε να πιστέψουμε. Ότι ένας ηθοποιός άνδρας μπορεί να απορρίψει μία γυναίκα συμπρωταγωνίστρια. Και αυτό είναι γραμμένο στο συμβόλαιό του: “Το 99% από αυτούς θέλουν να είναι το πρώτο όνομα. Αν διαφωνήσουν με κάτι και αποχωρήσουν, την ίδια στιγμή χάνεται και η οικονομική επένδυση της ταινίας. Πως θα ξέρουν πόσο αξίζουμε, αν όλη η επιτυχία μία ταινίας προσδίδεται στον άνδρα πρωταγωνιστή; Δεν μας αναγνωρίζουν όταν η ταινία είναι επιτυχημένη.”

Σχετικά με το ότι πήγε στην Αμερική για την δουλειά της: “Ήμουν μεγάλη σταρ στη χώρα μου. Όταν ήρθα εδώ ήμουν κομπάρσα.”

Επίσης μοιράστηκε το τι της είπε ένας παραγωγός σχετικά με το γεγονός ότι δεν της έδιναν ρόλους: “Δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο του να ανοίγεις το στόμα σου και ο κόσμος να θυμάται τις υπηρέτριες του. Θα μπορούσες να γίνεις μεγάλη σταρ, αλλά γεννήθηκες σε λάθος χώρα.

Και ολοκλήρωσε: “Είμαι Μεξικανή. Είμαι γυναίκα. Είμαι 48. Είμαι στον πυθμένα του Hollywood αλλά δουλεύω περισσότερο από ποτέ. Κανένα στούντιο δε με ήθελε, και ήμουν και είμαι έξω από το σύστημα. Μετά τα σημερινά, μάλλον δεν θα ξαναδουλέψω.

Διαβάστε περισσότερα για: