Οι κορυφαίοι των social media στις Κάννες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι κορυφαίοι των social media στις Κάννες

Ειδήσεις | 23-5-2015 |

Ζούμε στην εποχή της αλληλεπίδρασης, και έτσι είναι πολύ λογικό να υπολογίζεται ο παράγοντας socail media, στην δημοτικότητα των ταινιών.

Μέχρι στιγμής, τα Mad Max: Fury Road και Carol είναι οι ταινίες με τις περισσότερες αναφορές.

Η επιστροφή του George Miller, στην Αυστραλιανή ενδοχώρα, απέσπασε 17,081 αναφορές σε Twitter, forums και blogs για την πρώτη εβδομάδα των Καννών, με το ερωτικό δράμα περιόδου του Todd Haynes, σχετικά με τη σχέση 2 γυναικών (Cate Blanchett και Rooney Mara) να ακολουθεί με 12,031 αναφορές.

Το Mad Max: Fury Road, το οποίο προβλήθηκε εκτός διαγωνιστικού, (διαβάστε την κριτική μας εδώ), έχει δεχτεί θετικές κριτικές, με την μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή το 98% στο Rotten Tomatoes. Τo Carol από την άλλη, είναι από τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα (διαβάστε την κριτική μας από τις Κάννες, εδώ).

Η ίδια η Blanchett, η οποία κατάφερε να απασχολήσει τα μέσα με την δήλωσή της ότι δεν είχε ποτέ σχέση με γυναίκες, ήρθε δεύτερη σε προσωπικές αναφορές, πίσω από τη Lupita Nyong’o, αλλά μπροστά από Salma Hayek, Emma Stone και Charlize Theron.

Στο μεταξύ, το θέμα των γυναικών στον κινηματογράφο έχει δεχτεί 5,000 αναφορές, δημιουργώντας το tagline, “To φεστιβάλ των Γυναικών”.

Μέσα στην 5άδα των ταινιών που έχουν αναφερθεί περισσότερο, είναι και το φιλμ του Gus Van Sant, “The Sea of Trees“, (θυμηθείτε το γιουχάρισμα που έφαγε στην προβολή της), με τους Matthew McConaughey, Ken Watanabe και Naomi Watts, η νέα δουλειά του Woody Allen, “Irrational Man“, (το οποίο επίσης είδαμε στις Κάννες) με τους Emma Stone, Joaquin Phoenix και Parker Posey, και φυσικά το φαβορί του Χρυσού Φοίνικα, “The Lobster” του Γιώργου Λάνθιμου.  Πολύ ψηλά επίσης βρίσκεται η νέα δουλειά της Pixar, Inside Out, (διαβάστε εδώ την κριτική μας από τις Κάννες), και φυσικά και το Amy.

Τα ευρήματα είναι αποτέλεσμα της εταιρείας επικοινωνιών “Way to Blue”, η οποία ερεύνησε 550,000 αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το φεστιβάλ, από 3 έως και 19 Μαΐου, με τα τελικά αποτελέσματα να ανακοινωθούν μετά το πέρας των εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,