Η Ελλάδα προσελκύει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές με νέο νόμο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Ελλάδα προσελκύει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές με νέο νόμο

Ειδήσεις | 29-5-2015 |

Η χώρα μας έχει απίστευτες ομορφιές και είναι άξιο απορίας ότι δεν επιλέγεται συχνά από μεγάλες κινηματογραφικές ή και τηλεοπτικές παραγωγές για τα γυρίσματά τους. Οι άνθρωποι κυρίως του Hollywood έχουν εκφράσει πολλές φορές το ενδιαφέρον τους να γυρίσουν ταινίες στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατα παραδείγματα που το έχουν καταφέρει να είναι τα Mamma Mia και Two Faces of January. Τις περισσότερες φορές όμως οι ξένοι παραγωγοί βρίσκουν ελάχιστη διάθεση, γραφειοκρατικά εμπόδια και προβλήματα συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς.

Η νέα κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης αυτής της κατάστασης. Συγκεκριμένα προωθεί ένα νέο νομοσχέδιο, που θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το υπάρχον πλαίσιο αλλά και με αυτό άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός τόπος για το γύρισμα διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και να αυξηθεί το ενδιαφέρον, κυρίως τουριστικό για την χώρα μας.

6

Στην σύσκεψη με την συμμετοχή πολλών κυβερνητικών στελεχών, καταγράφηκε η αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός Φορέα, στον οποίο θα αναφέρονται για αδειοδοτήσεις και επίλυση όλων των γραφειοκρατικών αναγκών ξένοι παραγωγοί και ελληνικά γραφεία συμπαραγωγής, όπως και η προσαρμογή φορολογικών διευκολύνσεων, με βάση τα ισχύοντα σε όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. Ο συντονιστής της ομάδας εργασίας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε σχετικά: “η Ελλάδα έχει όλα τα πλεονεκτήματα, που μπορούν να την καταστήσουν ένα μοναδικό κέντρο διεθνών παραγωγών”.  Οι εργασίες της ομάδας για την κατάρτιση νέου νόμου θα επαναληφθεί και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα.