Οι 3D ταινίες, βελτιώνουν τον εγκέφαλο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι 3D ταινίες, βελτιώνουν τον εγκέφαλο

Ειδήσεις | 25-5-2015 |

Ένα άτυπο debate έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, εξαιτίας μία έρευνας τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν όταν η παρακολούθηση 3D ταινιών προκαλούν ζαλάδες και πονοκεφάλους. Αλλά τώρα μία καινούρια μελέτη, συνιστά ότι οι 3D ταινίες ενισχύουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα του νευρολόγου του Goldsmiths University, Patrick Fagan και του διδάκτορα Brendan Walker των εργαστηρίων του Thrill, οι συμμετέχοντας παρουσίασαν 23% αύξηση της γνωστικής τους ικανότητας, μετά την παρακολούθηση μίας ταινίας, και επίσης αύξηση 11%, στον χρόνο αντίδρασης πάνω σε test που τους έγιναν, στα πρώτα 20 λεπτά μετά την προβολή. Το ποσοστό αυτό είναι 5 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κοινό που παρακολούθησε μία 2D ταινία.

“Αυτά τα ευρήματα είναι πιο συγκεκριμένα από ό,τι νομίζετε,” δηλώνει ο said Fagan. “Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι πλέον ζουν περισσότερο, και υπάρχει μία σαφής μείωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας με την ηλικία, η οποία μπορεί να μειώσει την ποιότητα ζωής. Είναι  καλύτερη περίοδος να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε την εγκεφαλική δραστηριότητα. Τα αρχικά αποτελέσματα συνιστούν ότι οι 3D ταινίες μπορούν να παίξουν ρόλο στην ελαχιστοποίηση της μείωσης.”

Δύο πηγές πληροφοριών χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα πάνω στους σινεφίλ, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Vue στο Λονδίνο. Τα εγκεφαλικά τεστ του Fagan, και τα κράνη παρακολούθησης του Walker. Οι δυο τους πλέον πιστεύουν ότι από την παρακολούθηση ταινιών σε 3 διαστάσεις μπορούν να επωφεληθούν επαγγελματίας πριν από διαδικασίες που τους θέλουν να έχουν πλήρη προσοχή, όπως χειρουργού, ή παίκτες του τένις.