H επιστροφή του Αρειανού! Ο Μatt Damon, αστροναύτης ξανά! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

H επιστροφή του Αρειανού! Ο Μatt Damon, αστροναύτης ξανά!

Ειδήσεις | 25-5-2015 |

Τον προηγούμενο χρόνο, είδαμε τον Matt Damon, σε ρόλο αστροναύτη στο Interstellar, του Christopher Nolan ( βλ.παραπάνω φώτο). Και τώρα, ο πρωταγωνιστής του αγαπημένου μας The Bourne Identity, (περιμένουμε και το πέμπτο Bourne, με αυτόν όμως πρωταγωνιστή, πώς και πώς!!), επιστρέφει στο διάστημα με την ταινία The Martian, μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Andy Weir. Ο σκηνοθέτης του Alien, Ridley Scott, είναι επικεφαλής αυτού του δράματος επιστημονικής φαντασίας, το οποίο ακολουθεί έναν αστροναύτη (Damon), ο οποίος ήταν μέλος την πρώτης αποστολής που περπάτησε στον Άρη. Αλλά, όταν μια καταιγίδα σκόνης βρίσκει το πλήρωμα απροετοίμαστο, καταλήγει να μείνει μόνος στον πλανήτη, χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με τα άλλα μέλη του πληρώματος και χωρίς να μπορεί να ειδοποιήσει κάποιον στη Γη ότι είναι ζωντανός. Μάλλον, αυτή είναι η τιμωρία του που άφησε πίσω τον Matthew McConaughey, στο Interstellar!! (χεχε).

Νωρίτερα, αυτή τη χρονιά, ρίξαμε μια αντισυμβατική, θα έλεγε κανείς, πρώτη ματιά, στο casting του The Martian, λόγω ενός στοιχήματος Super Bowl, μεταξύ του Matt Damon και του συγγραφέα, Andy Weir. Αλλά, τώρα, έχουμε μία όντως επίσημη φωτογραφία του ηθοποιού από την ταινία, με όλο τον εξοπλισμό ενός αστροναύτη.

the-martian-03

Λίγο – πολύ, όλοι έχουμε δει στολές αστροναυτών και σε προηγούμενες ταινίες, και γενικά είναι πανομοιότυπες σε σχέδιο και σε εμφάνιση. Όμως, το κράνος στη στολή του Matt Damon, δείχνει μεγαλύτερο από ότι σε άλλες ταινίες και αναρωτιόμαστε τι σκοπό να εξυπηρετεί, άραγε… Ίσως, απλά, να ήθελαν να διασφαλίσουν ότι θα βλέπουμε το πρόσωπό του! Επίσης, είναι αρκετά ενδιαφέρον το ότι η στολή έχει παρόμοιο χρώμα με αυτή που φορούσε στο Interstellar, αν και αυτή έχει περισσότερο πορτοκαλί… Ελπίζουμε, πάντως, να μην χρειαστεί το κράνος για να χτυπήσει με το κεφάλι ξανά κάποιον αστροναύτη, για να μπορέσει να δραπετεύσει από τον Άρη….

Τελοσπάντων, με αυτή τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε, και με ότι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει η ταινία το φθινόπωρο, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο… Το trailer, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει μαζί με το trailer του Fantastic Four, μιας και είναι και τα 2 παραγωγές της  20th Century Fox.

Το σενάριο είναι του  Drew Goddard (Cabin in the Woods) και πρωταγωνιστούν, εκτός του Damon, οι Jessica Chastain, Kate Mara, Michael Peña, Kristen Wiig, Chiwetel Ejiofor, Jeff Daniels, Mackenzie Davis, Sean Bean, Donald Glover και Naomi Scott.

91324

Ακολουθεί και η επίσημη περιγραφή της ταινίας:

Πριν από έξι μέρες, ο  Mark Watney, ήταν από τους πρώτους αστροναύτες που πάτησε στον Άρη.

Τώρα, είναι σίγουρος, πως θα είναι ο πρώτος που θα πεθάνει εκεί…

Μετά από μία αμμοθύελλα, η οποία παραλίγο να τον σκοτώσει και η οποία ανάγκασε το υπόλοιπο πλήρωμα να εκκενώσει τον χώρο, ενώ πίστευε ότι ο Mark ήταν νεκρός, βρίσκεται μόνος του και αποκλεισμένος στον Άρη, χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με κανέναν από το πλήρωμα και χωρίς να μπορεί να στείλει κάποιο σήμα στη Γη… Αλλά, ακόμα και αν μπορούσε, τα αποθέματα τροφής θα του είχαν τελειώσει πολύ πριν καταφέρει κανένα σωστικό συνεργείο να τον μαζέψει…

Αλλά, από ότι φαίνεται, περισσότερες είναι οι πιθανότητες να πεθάνει λόγω του κατεστραμμένου του μηχανισμού, επίσης εξαιτίας του αφιλόξενου περιβάλλοντος ή απλά, λόγω κάποιου ανθρώπινου λάθους, παρά από πείνα.

Αλλά, ο Mark, δεν είναι έτοιμος να τα παρατήσει. Αποφασίζει να κρατηθεί από την εφευρετικότητά του, από τις μηχανικές του γνώσεις αλλά κυρίως από μία ακατανίκητη δύναμη που τον ωθεί να ζήσει και αργά και σταθερά, αρχίζει να ξεπερνάει ένα ένα εμπόδια που μοιάζουν ανυπέρβλητα. Θα μπορέσει ο πολυμήχανος αστροναύτης να αντιστρέψει τις πιθανότητες που είναι εναντίον του;;; Θα δούμε….

martian-matt-01-800