CinefreakShow Επεισόδιο 27 - Πρεμιέρες 14/05/2015 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

CinefreakShow Επεισόδιο 27 – Πρεμιέρες 14/05/2015

WebTV | 14-5-2015 |

Για 27η εβδομάδα είμαστε εδώ, στις κινηματογραφικές επάλξεις, και βλέπουμε ταινίες, πριν από εσάς, για εμάς. Και εσάς λίγο.

Το cinefreaks.gr ζει σε ρυθμούς Καννών, καθώς η ομάδα μας είναι εκεί, θα δει τα πάντα, και εσείς θα ζηλεύετε που δεν είστε εκεί. Κακία είπαμε αλλά συγχωρέστε μας. Ο ενθουσιασμός βλέπετε.

Στα δικά μας τώρα. 5 ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα, και παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον. Πάμε όμως να τις δούμε:

Mad Max: Fury Road

Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία προσθήκη στην τριλογία του “Mad Max”, ο Aυστραλός δημιουργός της George Miller, επιστρέφει πιο ακμαίος από ποτέ για να κάνει δώρο στους πιστούς fan της, και όχι μόνο, ένα reboot που θα μείνει κλασσικό στο είδος του. Το νέο  “Mad Max” με τον υπότιτλο “Fury Road”, δεν αποτελεί remake του πρωτότυπου αλλά ουσιαστικά ένα νέο κεφάλαιο στις περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα. Έτσι ο σκηνοθέτης δεν χάνει χρόνο να μας συστήσει ξανά τη μυθολογία της σειράς και μας βυθίζει κατευθείαν μέσα σε αυτή. Η επιλογή του τον δικαιώνει, τόσο γιατί αυτοί που ήδη γνωρίζουν δεν βαριούνται με άχρηστες επαναλήψεις, κι όσο και γιατί οι «καινούριοι»  μπαίνουν εξαρχής σε εγρήγορση, ώστε να απορροφήσουν και να κατανοήσουν το ιδιαίτερο αλλά και τόσο γοητευτικό φιλμικό σύμπαν που ‘χει στήσει.

Clouds of Sils Maria

Το φιλμ που ανέδειξε την Kristen Stewart με το βραβείο των Γαλλικών Όσκαρ, για τον καλύτερο υποστηρικτικό γυναικείο ρόλο στην ταινία, μας μεταφέρει στην καθημερινότητα μιας διάσημης ηθοποιού (Juliette Binoche) και την συνεργασία της με την προσωπική της βοηθό (Kristen Stewart). Στον απαιτητικό κόσμο του Hollywood και γενικά του θεάματος, ο ηθοποιός κατά την πλειονότητα, ζει σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς. Στην περίπτωση της πρωταγωνίστριας, βλέπουμε μια ηθοποιό που έχει διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στην εργασία της και βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση στην ζωή της, αφού έχει υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγο της, που τυγχάνει να είναι γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Με την ίδια σεβαστή προσοχή παρακολουθούμε την δύσκολη πορεία της βοηθού (Kristen Stewart) σε έναν ρόλο που πρέπει να υποστηρίζει, ενημερώνει και να προστατεύει την ηθοποιό – πρωταγωνίστρια.

Pasolini

Οι περισσότερες ταινίες του Abel Ferrara έχουν την τάση να δημιουργούν αντιπαραθέσεις, και μιας που στη νέα του ταινία ασχολείται με τη ζωή ενός άκρος αμφιλεγόμενου ανθρώπου, του σκηνοθέτη Pier Paolo Pasolini, τότε είναι φυσικό το φιλμ να ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις αγάπης και μίσους. Η ταινία Pasolini παρουσιάζει την τελευταία μέρα της ζωής του Ιταλού σκηνοθέτη/ποιητή/διανοούμενου, κατά την οποία συναντά φίλους, δίνει συνεντεύξεις και μιλά για τα επόμενα σχέδιά του. Το βράδυ βρίσκει έναν νεαρό που παίρνει μαζί του, και οδηγείται στο θάνατό του, στην παραλία της Όστια, όπου δολοφονείται μετά την ερωτική συνεύρεση με το 17χρονο αγόρι.

Τα μάτια του Κλέφτη – Eyes of a thief

Ο Ταρέκ, μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, βγαίνει από τη φυλακή και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη. Μέρος της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έγιναν το 2002 στη Ραμάλα της Παλαιστίνης. Αυτή είναι η υπόθεση του “Eyes of the Thief”, που μπορείτε να δείτε από σήμερα στις αίθουσες.

Macondo

O Ramasan έχεις πολλές ευθύνες για έναν 11χρονο. Σε μία παραδοσιακή κοινωνία της Τσετσενίας, θεωρείται πλέον ο άντρας του σπιτιού και έχει υπ’ ευθύνη του την μητέρα του και τα μικρότερα αδέρφια του. Ο κόσμος του επικεντρώνεται στη Macondo, μία σκληρή γειτονιά στα βιομηχανικά προάστια της Βιέννης. Ο Ramasan μιλάει Γερμανικά καλύτερα από τη μητέρα του Aminat, και συχνά μεταφράζει θέματα που αφορούν το σχολείο και το κράτος. Η Aminat προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τον χαμό του άντρα της. Ο Ramasan θα δει τον κόσμο του να αναστατώνεται για ακόμα μία φορά, όταν θα γνωρίσει τον Isa, έναν φίλο του πατέρα του από τον πόλεμο, ο οποίος θα τους επιστρέψει κάποια ενθύμια. Ο Isa κρύβει κάποια μυστικά, και ο Ramasan θα θελήσει τα μάθει τα πάντα για τον πατέρα του.