Το Unfriended γυρίστηκε όλο σε μια λήψη και δεν είναι το πρώτο... - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Unfriended γυρίστηκε όλο σε μια λήψη και δεν είναι το πρώτο…

Ειδήσεις | 24-4-2015 |

Το επερχόμενο film Unfriended έρχεται με μια διαφορετική οπτική γωνία. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή το έργο διαδραματίζεται στην οθόνη υπολογιστή όπου μια παρέα φίλων που μιλάμε μέσω skype καταλαβαίνουν ότι μια νεκρή φίλη τους έχει επιστρέψει για να τους εκδικηθεί και να τους σκοτώσει. Ωστόσο αυτό που μάθαμε από το συνέδριο του Wondercon 2015 είναι ότι ο σκηνοθέτης είχε  ένα διαφορετικό τρόπο λήψης και του ανέβασε επίπεδο. Ο κάθε ηθοποιός κλείστηκε σε ένα δωμάτιο και πιο συγκεκριμένα σε ένα υπολογιστή και ο καθένας έκανε το γύρισμα χωρίς να σταματάνε τη λήψη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Wondercon ο συγγραφέας είπε ότι είχαν αρχίσει κανονικά τις λήψεις. Πάνω κάτω η κάθε λήψη 10 λεπτά. Μέχρι που μία ηθοποιός Shelley Hellig έβρισκε δυσκολίες στο να ξαναβρεί ενέργεια να κάνει μία σκηνή μετά να σταματήσει και μετά να ξαναρχίσει. Έτσι παρακάλεσε να κάνουν την ταινία σε μία μόνο λήψη και το καστ συμφώνησε.

Κάθε ηθοποιός ήταν στο δικό του δωμάτιο μαζί με έναν υπολογιστή και γύριζε συνεχόμενα για 80 λεπτά την ταινία.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν ανέφεραν πόσες τέτοιες λήψεις  κάνανε ούτε αν υπήρχαν και προσθήκες μετά την ταινία και αλλαγές αλλά ο σκηνοθέτης λέει πως το τέλος που θα το δούμε στη μεγάλη οθόνη έγινε σε μία από αυτές τις μεγάλες λήψεις.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ταινία να γυριστεί πολύ γρήγορα και να ολοκληρωθεί σε 16 μέρες όπου  μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα συμπεριλήφθηκαν 6- 12 ώρα φωτογραφίας ,3 μέρες για τις προσθήκες και τα μελή είπαν ότι αυτό τους βοηθούσε να αποδώσουν και να είναι συγκεντρωμένοι και να παίρνουν οδηγίες από τον σκηνοθέτη μέσω μηνυμάτων. Το έργο κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου.

Βέβαια το Unfriend δεν ήταν η μόνη ταινία που ακολουθεί την τεχνική του ενός take. Το Birdman φέτος με μία παρόμοια τεχνική πήρε τα πιο σημαντικά Oscar όπως αυτό το Καλύτερης Ταινίας, ενώ και στην πρόσφατη Berlinale είδαμε το Victoria, σε παρόμοιο μοτίβο.