Το Οκτώμιση (8 1/2) του Φελίνι "ζωντανεύει" ψηφιακά στους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Οκτώμιση (8 1/2) του Φελίνι “ζωντανεύει” ψηφιακά στους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδήσεις | 20-4-2015 |

Το βραβευμένο ασπρόμαυρο φιλμ του Ιταλού δημιουργού Φεντερίκο Φελίνι θα λάμψει σε ψηφιακή μορφή στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου από την BFI, δίνοντας την ευκαιρία στους σινεφίλ του είδους να το παρακολουθήσουν από την φετινή Πρωτομαγιά.
Μπορεί να γνωρίζουμε ήδη πως πριν από ένα χρόνο δημοσιεύθηκε το bluray της ταινίας από την συλλογή Criterion, όμως η εταιρίας παραγωγής BFI, φέρνει ψηφιακά και στο πανί την γνωστή ταινία.

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης Quido, προσπαθεί να εμπνευστεί την νέα του ταινία, αλλά δείχνει να έχει στερέψει από ιδέες. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι οι αγαπημένοι του συντελεστές αλλά και παλιοί και τωρινοί έρωτες, που τον βοήθησαν στην μέχρι τώρα πορεία του. Θα καταφέρει άραγε να ξεπεράσει την βαλτότητα και να ανεβάσει το έργο;

Η αγαπημένη και καταξιωμένη ιστορία του πρωταγωνιστή καταπιάνεται με το ανθρώπινο αδιέξοδο, την οικογενειακή θαλπωρή και τις ερωτικές σχέσεις. Όλα αυτά ανάμεσα στα διαλείμματα για την επόμενη κινηματογραφική δημιουργία, του “ήρωα” που δείχνει να τα έχει ζήσει όλα.

Την αγωνία, τα συναισθήματα, οι εξαιρετικοί πρωταγωνιστές που συμματοδότησαν μια ολόκLηρη γενιά δημιουργίας, καθώς και τα ηθικά διδάγματα, έρχονται ξανά στο προσκήνιο μέσα από το εν λόγω έργο που μένει σταθερά αιώνιο στις προτιμήσεις του κόσμου. Και δικαιολογημένα άλλωστε..

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,