"Το Amy, στηρίζεται σε μη αληθή γεγονότα," υποστηρίζει η οικογένεια Winehouse - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Το Amy, στηρίζεται σε μη αληθή γεγονότα,” υποστηρίζει η οικογένεια Winehouse

Ειδήσεις | 29-4-2015 |

Ενώ το ντοκιμαντέρ” Amy” του βρετανού σκηνοθέτη Asif Kapadia (του οποίου το επίσης doc” Sena” για τη ζωή του οδηγού της Formula 1 Ayrthon Sena βραβεύτηκε το 2010) πρόκειται να κάνει πρεμιέρα σε λίγες εβδομάδες, η οικογένεια της τραγουδίστριας εναντιώνεται πλήρως σε αυτό.

Άτομο του περιβάλλοντος της, δήλωσε πως τα μέλη της θέλουν την πλήρη αποσιοποήση τους απο το film. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του: Νιώθουν πως η ταινία δεν επαινεί το ταλέντο της Amy, όπως θα έπρεπε, αντιθέτως διαστρεβλώνει τα πράγματα προβάλλοντας αναληθή γεγονότα, καθώς και καταγγελίες εναντίον της οικογένειας Winehouse οι οποίες είναι αβάσιμες και ανακριβείς. Η αφήγηση στηρίζεται σε πληροφορίες ατόμων απο τον επαγγελματικό περίγυρω της, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καμία επαφή μαζί της. Με την παρανόηση της κατάστασης και της θεραπείας της , για παράδειγμα, η ταινία παραπλανεί δείχνοντας  πως δεν έγιναν αρκετές προσπάθειες από τη πλευρά της οικογένειας της για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο ίδιος ο πατέρας της Winehouse, Mitch, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sun υποστήριξε πως ένιωσε χάλια βλέποντας τη ταινία και πως η ίδια η Amy θα γινόταν έξαλλη καθώς αυτό που θα έβλεπε δε θα το ήθελε σε καμία περίπτωση.Συγκεκριμένα δήλωσε το εξής: ” Με περιγράφει σα να ήμουν τελείως απών από τη ζωή της το τελευταίο διάστημα και δίνει την εντύπωση πως η οικογένεια ήταν πλήρως αδιάφορη για το πρόβλημά της. “

Η απάντηση των παραγωγών και συντελεστών από την άλλη ήταν πως αντιμετώπισαν την εικόνα των Winehouse τελείως αντικειμενικά και πως βασίστηκαν σε 100 συνεντεύξεις ανθρώπων του στένου περιβάλλοντός της και της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα. Η ιστορία της ταινίας είναι η απόδοση ακριβώς όσων άκουσαν. Εμείς όπως και να έχει αναμένουμε τη πρόβολή της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,