Ο Ang Lee ετοιμάζεται να πρωτοπορήσει, αλλά τα πράγματα θα είναι δύσκολα. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Ang Lee ετοιμάζεται να πρωτοπορήσει, αλλά τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Ειδήσεις | 27-4-2015 |

Και αυτή τη φορά, θέλει την τεχνολογία με το μέρος του.

24 καρέ το δευτερόλεπτο φαίνεται να μας είναι αρκετά εδώ και 100 χρόνια κινηματογράφου. Ωστόσο, η νέες τεχνολογίες ψάχνουν το κάτι παραπάνω, και οι κινηματογραφιστές ήδη πειραματίζονται με μεγαλύτερες αναλογίες στα καρέ. Κινηματογραφώντας με περισσότερα καρέ, θεωρητικά σημαίνει ότι έχεις πιο ρεαλιστική εικόνα, καθώς έχεις περισσότερο υλικό να διαχειριστείς.

Ο James Cameron σκέφτεται να κάνει ακριβώς το ίδιο με τα sequel του Avatar, και ξέρουμε ήδη ότι ο Peter Jackson δημιούργησε το The Hobbit με τον διπλάσιο αριθμό, δηλαδή 48 καρέ το δευτερόλεπτο. Το πείραμα αυτό πάντως θεωρείται αποτυχία ήδη, καθώς με τον ρεαλισμό χάνεται η μαγεία, και έτσι το κοινό μένει να θεωρεί ψεύτικο, αυτό που ουσιαστικά είναι πιο ρεαλιστικό.

Οι διευθυντές παραγωγής της Sony πάντως, επιβεβαίωσαν ότι ο Ang Lee θα σκηνοθετήσει την ταινία του για τον πόλεμο του Ιράκ, Billy Lynn’s Long Halftime Walk, σε 120 καρέ το δευτερόλεπτο, είδηση που μετέδωσε κατά αποκλειστικότητα το The Hollywood Reporter.

Πόσο καλό είναι αυτό για την ταινία, και πόσο κακό για την παραγωγή;

Το Billy Lynn’s Long Halftime Walk θα γυριστεί σε 3D, 4K και 120 καρέ/sec, πράγμα που βοηθά τον σκηνοθέτη, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους διανομής της ταινίας. Οι παραδοσιακοί προβολείς στις κινηματογραφικές αίθουσες στερούνται ανάλογης τεχνολογίας, οπότε με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα έχουμε λιγότερες διαθέσιμες αίθουσες, που σημαίνει και λιγότερο κοινό.

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν τα 120 καρέ αναφέρονται στο σύνολο τις θέασης. Και τι εννοούμε. Αν μιλάμε για 3D όπου το κάθε μάτι θα λαμβάνει 60 καρέ, τότε κάθε προβολέας μπορεί να ρυθμιστεί. Αν μιλάμε για 120 καρέ σε κάθε μάτι, αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατον να ανανεωθούν όλοι οι προβολείς του κόσμου για μία ταινία.

Μένει να μάθουμε τις τελικές αποφάσεις, αλλά και να διαβάσουμε την τελική απόφαση της Sony, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Θυμηθείτε εδώ, ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι σχετικά με την προβολή του The Grand Budapest Hotel.

Διαβάστε περισσότερα για: ,