Νέος Sherlock τα Χριστούγεννα! Στο 1895 διαδραματίζεται το special επεισόδιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νέος Sherlock τα Χριστούγεννα! Στο 1895 διαδραματίζεται το special επεισόδιο

TV | 24-4-2015 |

Σας το είχαμε πει ότι ο Sherlock με τους Benedict Cumberbatch και ο Martin Freeman επιστρέφει με ένα διαφορετικό επεισόδιο, που θα μας μεταφέρει στο παρελθόν σε έναν πιο παραδοσιακό Sherlock. Τώρα πλέον με το τέλος των γυρισμάτων έχουμε παραπάνω λεπτομέρειες, για το σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, για την πρεμιέρα του, αλλά και για την τέταρτη και τις επόμενες σεζόν αν υπάρξουν.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι το επεισόδιο θα διαδραματίζεται στο 1885, τελικά το επεισόδιο θα βρίσκεται στο 1895, με τον έναν συν-δημιουργό της σειράς, Mark Gatiss, να λέει ότι τα δέκα χρόνια διαφορά παίζουν έναν αρκετά σημαντικό ρόλο στο τι θα δούμε στο επεισόδιο.

sherlock-girismata

Οι φαν του Sherlock και των βιβλίων του Arthur Conal Doyle, γνωρίζουν ότι το 1895 είναι μία ημερομηνία που είναι σχετική με τον ήρωα. Συγκεκριμένα, ο Sherlock ήταν στο απόγειο της δόξας του μετά την κυκλοφορία των πρώτων βιβλίων του Doyle, ο οποίος κάπου εκεί σκότωσσε το χαρακτήρα, για να τον αναστήσει βέβαια λίγο αργότερα.

Για τους ακόμα πιο μυημένους το έτος 1895 αναφέρεται σε ένα ποίημα του με τίτλο 221B, γραμμένο από έναν από τους πιο παλιούς fan του ντετέκτιβ, τον Vincent Starrett. Επίσης για τους παρατηρητικούς ο χρόνος αυτός εμφανίζεται και στην οθόνη του Watson στην δεύτερη σεζόν της σειράς, ενώ εκείνος γράφει στο blog του.

To Sherlock που θα μας γυρίσει πίσω στο χρόνο θα κάνει πρεμιέρα στο BBC τα Χριστούγεννα του 2015, ενώ σύντομα αναμένονται τα γυρίσματα της επόμενης σεζόν της σειράς, που λογικά θα την δούμε μέσα στο 2016.

Ο εκ των δημιουργών της σειράς είπε επίσης σε συνέντευξη ότι του είναι δύσκολο να πιστέψει ότι οι δύο μεγάλοι star, Cumberbatch και Freeman, γύρισαν τελικά για τέταρτη σεζόν, λόγω των φορτωμένων προγραμμάτων τους. Είπε ωστόσο ότι επειδή γυρίζουν νέα σεζόν αρκετά αραιά (κάθε δύο χρόνια σχεδόν) όταν ξανάρχονται μαζί οι συντελεστές, είναι κάτι σαν reunion, το διασκεδάζουν και δεν τους τρώει πάρα πολύ χρόνο. Έτσι, σύμφωνα με τον Moffat, τον έτερο δημιουργό, πιθανό είναι να έχουμε και πέμπτη σεζόν, ενώ γιατί όχι ακόμα περισσότερες καθώς ο τρόπος που γίνεται η σειρά δεν κουράζει κανέναν και θα μπορούσε να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια.

sherlock Benedict-Cumberbatch-and-Martin-Freeman