Νέες φωτογραφίες, τίτλος και ημερομηνία, για την ταινία του Oliver Stone για τον Edward Snowden - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νέες φωτογραφίες, τίτλος και ημερομηνία, για την ταινία του Oliver Stone για τον Edward Snowden

Ειδήσεις | 9-4-2015 |

Είναι μία από τις ταινίες που περιμένουμε με ανυπομονησία. Το θέμα του Edward Snowden μας εξιτάρει και η ασφάλεια δεδομένων / υποκλοπή δεδομένων και συνομιλιών θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους.

Πάνε πλέον σχεδόν δύο χρόνια από τις μεγάλες αποκαλύψεις του Edward Snowden, πράκτορα του NSA, ότι η Αμερικάνικη υπηρεσία ασφάλειας, μπορεί να υποκλέπτει, mails, ηλεκτρονικά δεδομένα, συνομιλίες, λίγο πολύ από όποιον θέλει, όποτε θέλει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και να βρίσκεται.

Δείτε πως ο Snowden εξηγεί στον John Oliver πως το NSA μπορεί να έχει φωτογραφίες του πέους σας.

Δείτε τι είπε ο Snowden για την ασφάλεια στο περσινό SXSW

Τις αποκαλύψεις του Snowden ακολούθησαν δημοσιογράφοι της Guardian και άλλων μέσων και τις παρουσίασε την στιγμή που γίνονταν στο συγκλονιστικό, βραβευμένο με Oscar ντοκιμαντέρ Citizenfour.

Λίγο μετά το Citizenfour, ήρθε η ώρα της μυθοπλασίας και δύο σενάρια έκαναν την εμφάνισή τους με το ένα να επιλέγεται από τον Oliver Stone, μάστορα των πολιτικών ταινιών. Το casting λαμπρό με τα ονόματα με τον Joseph Gordon-Levitt να παίζει τον Snowden και τους Shailene Woodley, Nickolas Cage, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson.

O Oliver Stone δήλωσε σχετικά πριν λίγο καιρό: “Ο Snowden αποκάλυψε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι μας, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση επανειλημμένα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της”, συμπληρώνοντας ότι ο Snowden αντί για καταζητούμενος θα έπρεπε να θεωρείτε ήρωας.

Οι ταινία του Stone, που θα λέγεται σύμφωνα με πληροφορίες “Snowden“, βασίζεται στο βιβλίο του Luke Harding “The Snowden Files” αλλά και στο “Time of the Octupus” του Anatoly Kucherena, ενώ στο σενάριο έχουν συνεισφέρει ο  Kieran Fitzgerald και ο ίδιος ο Oliver Stone. Η ταινία. Οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία είδαν πριν λίγες εβδομάδες την δημοσιότητα και ήθελαν τον Snowder – Gordon-Levitt με στρατιωτική στολή, ενώ οι νέες φωτογραφίες δείχνουν τον Snowden στην Washington μαζί με την κοπέλα του.

Η ταινία δεν ανήκει σε κάποιο μεγάλο στούντιο του Hollywood, όντας ανεξάρτητη παραγωγή, καθώς ο Oliver Stone θεωρεί την ιστορία, μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες της σύγχρονης ιστορίας, και έτσι δεν ήθελε να έχει πιθανές παρεμβάσεις στο έργο του.

snowden_new_607

H Shailene Woodley, πρωταγωνίστρια της ταινίας δήλωσε πριν λίγο καιρό για τον Snowden: “Είναι η επιτομή της ανιδιοτέλειας. Έκανε κάτι γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα του, γνωρίζοντας ότι η πατρίδα του θα είχε ανάμικτα συναισθήματα και ακόμα και η ακεραιότητα του για τα πιστεύω του, τον έκαναν να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες θυσιάζοντας την άνετη ζωή που είχε. Πραγματικά, ευχαριστώ τον Snowden”. Δείτε όλα όσα είπε η Woodley

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2015, με τα Oscar να είναι προφανής στόχος. Το trailer με τις φωτογραφίες να φτάνουν σιγά σιγά, μάλλον είναι κοντά.