Μα τι δουλειά έχει ο Βαγγέλης Μουρίκης στη Νότια Κορέα ; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μα τι δουλειά έχει ο Βαγγέλης Μουρίκης στη Νότια Κορέα ;

Ειδήσεις | 11-4-2015 |

Την περασμένη Παρασκευή, το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Jeonju της Νότιας Κορέας (Jeonju IFF) έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 14 μελών της κριτικής επιτροπής για την κατηγορία “Διεθνές Διαγωνιστικό”. Ανάμεσα σε κριτικούς κινηματογράφου, σημαντικούς σκηνοθέτες όπως η Jessica HAUSNER ή o ZHANG Lu  και σε διεθνούς φήμης πρωταγωνιστές, θα βρίσκεται κι ο δικός μας – και πλέον διεθνώς αναγνωρισμένος- Βαγγέλης Μουρίκης (ή “Vangelis MOURIKIS” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Φεστιβάλ). 

Όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέχθηκαν λόγω των σημαντικών τους ικανοτήτων αλλά και της εμπειρίας τους, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι σκοποί του “Διεθνούς Διαγωνιστικού” Τμήματος του Φεστιβάλ, που εντοπίζονται στην ανακάλυψη φρέσκων δημιουργών από όλον τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τα μέλη της Επιτροπής

Η Αυστριακή σκηνοθέτης Jessica HAUSNER θεωρείται κορυφαία στη χώρα της μετά τον Michael Haneke χάρη στην πρώτη της ταινία “Lovely Rita” που ήταν υποψήφια στο Φεστιβάλ Κανών στην κατηγορία “Un Certain Regard” καθώς και στις δύο επόμενες ταινίες της “Hotel” και “Lourdes”. Στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Jeonju θα προβληθεί η ταινία της “Amour Fou” που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ο σκηνοθέτης ZHANG Lu μετά τη σκηνοθεσία του ‘Jeonju Digital Project 2013’ βρίσκεται για δεύτερη φορά στο Jeonju IFF ως μέλος της κριτικής επιτροπής πλέον.

Η MOON Sori,  ηθοποιός από την Κορέα, που έχει υπάρξει μέλος κριτικής επιτροπής σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, θα αναμετρηθεί και με το κοινό με τη μικρού μήκους σκηνοθετική της απόπειρα “The Running Actress” .

Ο Βαγγέλης Μουρίκης, που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ ως βετεράνος Έλληνας ηθοποιός, εκπρόσωπος του ελληνικού κινηματογράφου, θα πρωταγωνιστεί σε τρεις πολύ ξεχωριστές ταινίες όπως είναι το “Μικρό Ψάρι”, η “Νορβηγία” και το “Αttenberg”, οι οποίες ανήκουν στην ιδιαίτερη κατηγορία του Φεστιβάλ για το ελληνικό νέο κύμα με τίτλο “Special Focus: Fallen Myth: Innovation in Greek New Wave”. 

Περιττό να αναφέρουμε πόσο χαρούμενους μας κάνει μια τέτοια είδηση. Ο Μουρίκης είναι ένας από τους λίγους γνήσιους κινηματογραφικούς ηθοποιούς. Στην Ελλάδα λατρεύτηκε από τους χώρους της underground σκηνής, παρέμεινε πιστός στη μεγάλη του αγάπη για το σινεμά παρ’ όλες τις δυσκολίες, αποθεώθηκε από τον Γιάννη Οικονομίδη κι έφτασε σήμερα να είναι παγκοσμίως γνωστός, αποδεικνύοντας πως καμία καριέρα ποτέ δεν υπάρχει ξέχωρα από την επίμονη δουλειά.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Jeonju της Νότιας Κορέας (Jeonju IFF) θα διεξαχθεί από τις 30 Απριλίου και για δέκα ημέρες στο ‘Cinema Street’ του Jeonju Sports Stadium και στο CGV Jeonju Hyoja. Η τελετή των βραβεύσεων των ταινιών που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,