Αποχωρούν θιγμένοι οι ιθαγενείς από τα γυρίσματα στη νέα ταινία με τον Adam Sandler - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αποχωρούν θιγμένοι οι ιθαγενείς από τα γυρίσματα στη νέα ταινία με τον Adam Sandler

Ειδήσεις | 28-4-2015 |

Καμιά δεκαριά Ιθαγενείς Αμερικανοί ηθοποιοί αποχώρησαν από τα γυρίσματα της καουμπόικης παρωδίας του Adam Sandler, διαμαρτυρόμενοι για το χλευασμό της κουλτούρας τους, στα ονόματα των χαρακτήρων Beaver’s Breath (ανάσα του κάστορα) και No Bra (χωρίς σουτιέν)… Η ομάδα παραιτήθηκε την Τετάρτη προσβεβλημένη από τους κακόγουστους αστεϊσμούς της ταινίας νέας ταινίας The Ridiculous Six, πρώτης μάλιστα παραγωγής του Sandler για το Netflix, που αποτελεί ένα είδος σάτιρας βασισμένο στο The Magnificient Seven.

Δεν ήταν όμως μόνο τα ονόματα παρεξηγήσιμα. Προκλητική θεωρήθηκε και η παρουσία ενός θηλυκού χαρακτήρα που παρουσιαζόταν να ουρεί, ενώ κάπνιζε την πίπα της ειρήνης, ενώ σχολιάστηκε και η ακατάλληλη θέση των φτερών στην ινδιάνικη σκηνή.n Η ταινία φέρει διάφορα γνωστά ονόματα, με πρωταγωνιστές τους Sandler, Nick Nolte, Steve Buscemi, Dan Aykroyd, Jon Lovitz και Vanilla Ice, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Sandler σε συνεργασία με τον βετεράνο συνεργάτη του, Tim Herlihy.

Οι ηθοποιοί που απεχώρησαν ανήκαν κυρίως στη φυλή Navajo, ενώ είχα συμφωνήσει στην παραγωγή γνωρίζοντας πως το φιλμ θα ήταν χιουμοριστικό αλλά όχι ρατσιστικό. Όταν οι ηθοποιοί παραπονέθηκαν, ο σκηνοθέτης απάντησε πως δεν υπήρχε πρόθεση να φανούν ασεβείς, «η ταινία είναι κωμωδία», είπε ο Anthony.

Κατήγγειλε επίσης τις υποτιθέμενες ανακρίβειες. “Υποτίθεται ότι θα παριστάναμε τους Apache, αλλά η προσέγγιση ήταν πραγματικά στερεοτυπική και εμείς δεν μοιάζαμε με Apache, αλλά πολύ περισσότερο με Comanche.”Μια άλλη ηθοποιός της φυλής Navajo, η Allison Young, δήλωσε πως οι εν λόγω παραγωγοί απέρριψαν τις διαμαρτυρίες της, λέγοντας Εάν είστε τόσο ευαίσθητοι, καλύτερα να φύγετε.

Η εταιρεία παραγωγής του Sandler, Happy Madison Productions, έκανε ένα αίτημα για σχόλιο στη συνεργάτιδά της, την Brillstein Entertainment Partners. Οι κωμωδίες του έχουν αποφέρει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο, φυσικά όμως δεν έλειπαν και οι αποτυχημένες προσπάθειες με πρώτη και καλύτερη το Jack and Jill.