Η βιογραφία της Marie Curie έρχεται στη μεγάλη οθόνη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η βιογραφία της Marie Curie έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Ειδήσεις | 20-4-2015 |

Μία μεγαλεπήβολη Γαλλική, Πολωνική, Γερμανική και Βελγική συμπαραγωγή σχετικά με τη ζωή της Marie Curie θα είναι η πρώτη κινηματογραφική βιογραφία της νικήτριας με δύο βραβεία Νόμπελ επιστήμονα από το 1943, όπως μεταδίδει το Hollywood Reporter.

Με τίτλο “Maria Skłodowska-Curie” (όπως ήταν το πολωνικό όνομά της), η βιογραφική ταινία ανακοινώθηκε από την Πολωνική Κινηματογραφική Επιτροπή και θα γυριστεί εκτενώς στην Πολωνία. Ωστόσο, η σκηνοθέτης, Marie Noëlle, είναι Γαλλίδα και η ταινία θα γυριστεί και σε Γαλλία και Γερμανία. Η Karolina Gruszka (Kislorod) θα ενσαρκώσει την Curie, με τον Daniel Olbrychski να ενσαρκώνει τον επιστημονικό της αντίπαλο, τον Γάλλο φυσικό Émile Amagat.

Ο παραγωγός Mikołaj Pokromski περιγράφει την ταινία σαν ένα προσωπικό πορτραίτο μίας εξαιρετικής γυναίκας και μία ιστορία για τις λύπες και τις χαρές της, τις στιγμές θριάμβου και ήττας, όχι μόνο στην ακαδημαϊκή σφαίρα, αλλά περισσότερο στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή της. Προσθέτει ότι θέλει να προβάλλει τις μέχρι τώρα άγνωστες πτυχές της πρωταγωνίστριας.

Η Curie είναι γνωστή για τις καινοτομίες της πάνω στη ραδιενέργεια. Η χημικός και φυσικός, ίδρυσε τα Εργαστήρια Curie σε Παρίσι και Βαρσοβία, τα οποία παραμένουν από τα μεγαλύτερα κέντρα ιατρικών ερευνών.

Η βιογραφία θα είναι η δεύτερη κινηματογραφική απόπειρα μετά και την κλασική ασπρόμαυρη ταινία του 1943.

Διαβάστε περισσότερα για: