Οι ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες θα είναι οι πιο επιτυχημένες το 2015 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες θα είναι οι πιο επιτυχημένες το 2015

Ειδήσεις | 28-4-2015 |

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει, όπως μεταδίδει το Variety, ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Ιδιοκτητών Κινηματογράφων, John Fithian.

Ο ίδιος μίλησε σε κοινό στη CinemaCon 2015 στο Las Vegas, δηλώνοντας πως η χρονιά που διανύουμε θα είναι “η χρονιά των γυναικών”, δικαιολογώντας τον ισχυρισμό του από το γεγονός ότι τα  Fifty Shades of Grey, Insurgent και Cinderella πούλησαν το 60% ή και παραπάνω των εισιτηρίων τους σε γυναικείο κοινό.

“Το 2015 θα ταρακουνήσει τα box office γιατί θα είναι η χρονιά των γυναικών. Προσωπικά, χαίρομαι που η κόρη μου μπορεί να δει περισσότερες γυναίκες πρωταγωνίστριες,” δηλώνει ο Fithian. “Έχουμε πολλά ακόμα να έρθουν, με μεγάλους γυναικείους ρόλους σε ταινίες τρόμου, κωμωδίες, επιστημονικής φαντασίας, animation, οικογενειακές, western, αγωνίας και περιπέτειες.”

Και οι τρεις προαναφερθείσες ταινίες ξεκίνησαν θεαματικά την πορεία τους στην παγκόσμια αγορά, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι οι ταινίες που προορίζονται για πιο ανδρικό κοινό, θα προσελκύσουν και γυναίκες στις αίθουσες.

Πάνω σε αυτό ο Fithian, πιστεύει ότι λόγω αυξημένης προβολής οικογενειακών ταινιών, οι γυναίκες θα έχουν περισσότερες επιλογές, άρα και περισσότερο μερίδιο στο box office.

 

Διαβάστε περισσότερα για: