Η Keira Knightley είναι φεμινίστρια και τα λέει σωστά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Keira Knightley είναι φεμινίστρια και τα λέει σωστά

Απόψεις, Ειδήσεις | 2-4-2015 |

Η διάσημη ηθοποιός, υποψήφια για Όσκαρ, μίλησε ανοιχτά για την έλλειψη γυναικών σε θέσεις πίσω από τις κάμερες στο Χόλιγουντ, στην πιο πρόσφατη συνέντευξη της. Η Keira Knightley ήταν ιδιαίτερα επικριτική και αποδοκίμασε την μονόπλευρη φύση της βιομηχανίας και απόρησε γιατί οι στόχοι των αντρών είναι πάντα σε προτεραιότητα έναντι των γυναικών.

“Που είναι οι ιστορίες γραμμένες από γυναίκες; Που είναι οι γυναίκες σκηνοθέτες, οι γυναίκες σεναριογράφοι; Είναι ανισόρροπο, δεδομένου ότι είμαστε (οι γυναίκες) το μισό ποσοστό του πληθυσμού που πάει στο σινεμά και παρακολουθεί μια ταινία. Επίσης, νομίζω ότι οι αμοιβές έχουν μεγάλο χάσμα και αυτό είναι σοβαρό αλλά κυρίως με ανησυχεί ότι δεν ακούγονται οι γυναικείες φωνές.” είπε η ηθοποιός σε γνωστό περιοδικό.

Στην ταινία Imitation Gameη Keira υποδύθηκε μια μαθηματικό ονόματι Joan Clarke. Η εν λόγω μαθηματικός είχε εξαιρετική συμμετοχή στο σχέδιο Enigma κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ και η συνολική της πορεία περιγράφεται από την Knightley ως η εξαίρεση μέσα στα χολιγουντιανά φιλμ.

“Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι οι γυναίκες στις ταινίες ασχολούνται κυρίως με προβλήματα μέσα στην σφαίρα της οικίας και της οικογένειας και όχι σε εργασιακούς χώρους. Δεν γνωρίζω τι συνέβη στις δεκαετίες του ’80, του ’90 και του ’00 και εξαφανίστηκε ο φεμινισμός από το τραπέζι και κατέληξε να είναι κάτι για το οποίο οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να επιδεικνύουν αλλά μάλλον να ντρέπονται. Ο φεμινισμός είναι η μάχη για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, τον αλληλοσεβασμό, τις ίσες ευκαιρίες και τις ίσες αμοιβές. Προς το παρόν απέχουμε πολύ από αυτό.” συμπλήρωσε η Keira.

Η ηθοποιός έχει συνεργαστεί με δύο γυναίκες σκηνοθέτες και σε προηγούμενη συνέντευξη της είχε δηλώσει ότι είναι σημαντικές για εκείνη αυτές οι συνεργασίες καθώς την βοηθούν να αποφύγει την εικόνα της “αξιαγάπητης και ευαίσθητης γυναίκας”. Πρόκειται για τις ταινίες Say When της Lynn Shelton και Seeking a friend at the end of the world της Lorene Scafaria. Η επόμενη της ταινία είναι περιπέτεια με μπόλικη δράση, το Everest δίπλα στον Jake Gyllenhaal και τον Josh Brolin.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,