Η Hilary Swank καλεί για τον τερματισμό της ομοφοβίας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Hilary Swank καλεί για τον τερματισμό της ομοφοβίας

Απόψεις, Ειδήσεις | 14-4-2015 |

Η Hilary Swank, η οποία έχει κερδίσει ένα όσκαρ για τον πρωτοποριακό της ρόλο ως μια διαφυλική γυναίκα που δολοφονείται στο δράμα Boys Don’t Cry του 1999, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να εκλείψει η θρησκοληψία απέναντι στο κίνημα των ΛΟΑΤ. Εμφανιζόμενη σε μια τηλεοπτική εκπομπή στις Η.Π.Α. την Πέμπτη, η ηθοποιός είπε ότι καλωσορίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αμερικάνικη κοινωνία αλλά πρόταξε περισσότερη ανοχή και ισότητα για τους ΛΟΑΤ.

“Νομίζω ότι έχουμε κάνει άλματα από τότε που κυκλοφόρησε η ταινία. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Είναι εκπληκτικό που βρισκόμαστε στο 2015  και υπάρχουν ακόμα τόσα θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Δεν πρέπει να καταδυναστεύουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να επιτρέπεται οι άνθρωποι να αγαπάνε ανθρώπους και ας συγκεντρωθούμε σε πιο ουσιαστικά θέματα όπως η βοήθεια προς τους άστεγους, τους άρρωστους, τα ζώα κλπ. Ας κοιτάξουμε τον κόσμο σε τέτοια ζητήματα.”

Η Swank κέρδισε και ένα δεύτερο όσκαρ το 2004 στην ταινία του Clint Eastwood, Million Dollar Baby, οπού υποδύθηκε μια απεγνωσμένη σερβιτόρα που έγινε πρωταθλήτρια στην πυγμαχία. Η Teena Brandon, η διαφυλική γυναίκα 21 ετών που υποδύθηκε το 1999, βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 1993 όταν κάποιοι γνωστοί της ανακάλυψαν την θηλυκή της φυσιολογία. Η Chloë Sevigny που υποδύθηκε την Lana Tisdel, το κορίτσι της Teena, επίσης προτάθηκε για όσκαρ.

Διαβάστε περισσότερα για: ,