Άρχισαν τα γυρίσματα του Μεγάλου Σινικού Τείχους - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Άρχισαν τα γυρίσματα του Μεγάλου Σινικού Τείχους

Ειδήσεις | 21-4-2015 |

Ξεκίνησε η παραγωγή του Σινικού τείχους, της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του σκηνοθέτη Zhang Yimou. Πρόκειται μάλιστα και για την πρώτη ταινία της εταιρείας Legendary East, που αποτελεί κινέζικο παρακλάδι του χολυγουντιανού κολοσσού Legendary Entertainment.

Ανάμεσα στο κινέζικο καστ, συμπεριλαμβανομένων των Andy Lau, Zhang Hanyu και Eddie Peng, φιγουράρουν τα πρώτα ονόματα των Matt Damon, Pedro Pascal και Willem Dafoe, ενώ τη θέση της πρώτης κυρίας κατέλαβε η Jing Tian.

Κι οι υπόλοιποι συντελεστές δε φαίνεται να είναι όποιοι κι όποιοι. Στα κοστούμια έχουμε τον Mayes Rubeo (Avatar, Apocalypto), στα σκηνικά τον Stuart Dryburgh (The Piano, Boardwalk Empire) και στο μοντάζ τον Craig Wood (Pirates of the Caribbean, Rango).

Η φιλόδοξη αυτή επιχειρηματική κίνηση από μέρους της Legendary, στοχεύει στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική κινηματογραφική βιομηχανία, με σκοπό σε βάθος χρόνου να διευκολύνει της παγκόσμιες παραγωγές και να τις ανεβάσει στην κλίμακα των χολυγουντιανών. Η Legendary East απ’ό,τι δείχνει αποτελεί τον βασικό συνεργάτη άλλων εταιρειών (Universal Pictures, China Film Co., Le Vision Pictures), εξ ανατολής. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση, η ταινία θα κατέχει το ρόλο εγχώριας παραγωγής, εξασφαλίζοντας και την προσέλευση του αντίστοιχου κινηματογραφικού κοινού στις αίθουσες.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει σε διάφορες περιοχές της Κίνας. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για την 23η Νοεμβρίου του 2016, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει και 3D έκδοση.