Έρχεται η πρώτη Ελληνική 3D ταινία! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έρχεται η πρώτη Ελληνική 3D ταινία!

Ειδήσεις | 1-4-2015 |

Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο, έρχεται το 2016 η πρώτη 3D Ελληνική ταινία που θα είναι μάλιστα κωμωδία, από τον δημιουργό της Νήσου και του πρόσφατου Amore Mio, Χρήστο Δήμα. Ο τίτλος της ταινίας θα είναι “O Μαγικός Καθρέφτης”, ενώ οι συντελεστές υπόσχονται μία κωμωδία με ανατρεπτικές παρεξηγήσεις. Το σενάριο υπογράφουν η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας θα είναι οι Μάκης Παπαδημητρίου,  Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας.

H συνοψη της ταινίας:  Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε βενζινάδικο. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτό που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν συνολικά δύο μήνες και θα γίνουν στην Αθήνα, σε ιστορικούς χώρους και κτίρια της πόλης. Η χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών των ιστορικών μνημείων, αλλά κυρίως στο ξεδίπλωμα των κωμικών καταστάσεων όπως αυτές εξελίσσονται μέσα στο χώρο και τον χρόνο. Το 3D φέρνει τους ήρωες ακόμα πιο κοντά στους θεατές, στο ταξίδι τους από το σήμερα στο χτες και από το χτες στο αύριο.

“Η εμπλοκή των θεατών με τρόπο συναρπαστικό αποτελεί ένα στοίχημα και μια πρόκληση σε μια εποχή όπου η καινοτομία στην τέχνη, και ειδικά στον κινηματογράφο, οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο στην εκτεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αμηχανία” δηλώνουν οι δημιουργοί της ταινίας.

Ο Μαγικός Καθρέφτης” θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις αρχές του 2016.