Όλα τα ανατριχιαστικά βλέμματα στις ταινίες του Hitchcock εδώ! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όλα τα ανατριχιαστικά βλέμματα στις ταινίες του Hitchcock εδώ!

Ειδήσεις | 9-4-2015 |

Είναι γεγονός. Τα πιο τρομακτικά στιγμιότυπα σε ταινίες του Alfred Hitchcock δεν έχουν ούτε σταγόνα αίμα. Ούτε κραυγές ούτε ζόμπι ούτε πτώματα. Ο μετρ του τρόμου συνήθιζε να αφηγείται τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες βασιζόμενος στα θαντηφόρα βλέμματα των πρωταγωνιστών του. Τα μάτια τους λες και τρυπούσαν το πανί κι έφταναν ως τις πιο κρυφές γωνιές του μυαλού των θεατών μοιράζοντας ανατριχίλες.

Για σένα λοιπόν που εκτιμάς τις ταινίες αυτού του auteur, o χρήστης  @kogonada που επιδίδεται σε mashup αποσπασμάτων ταινιών της γνωστής Criterion Collection, έρχεται να ικανοποιήσει τη νοσταλγία σου για καλαίσθητο και μινιμαλιστικό horror με το νέο του βίντεο “The Eyes of Hitchcock”.

Στο βίντεο που παραθέτουμε από κάτω, ο @kogonada  έχει διαλέξει μερικές από τις πλέον αξιομνημόνευτες εκφράσεις σοκ, συντριβής, διαστροφής και φόβου από ήρωες ταινιών του Hitchcock κι έχει φορέσει από πάνω το απολύτως ταιριαστό κομμάτι του Rob Crawley, “Anything can happen, and usually does…On the Orient Express.”  Το αποτέλεσμα; Μια φρέσκια έποψη πάνω στα διαχρονικά φιλμ του Alfred Hitchcock .

Για να δεις tumbles του καλλιτέχνη, χτύπα  missingozu.tumblr.com και για περισσότερο υλικό μπες στο site του kogonada.com.

[vimeo 107270525 w=500 h=281]

Διαβάστε περισσότερα για: , ,