Αεροσυνοδοί τη "λένε" στην Nicole Kidman - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αεροσυνοδοί τη “λένε” στην Nicole Kidman

Ειδήσεις | 11-4-2015 |

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Nicole Kidman έγινε το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της Etihad Airways, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. .

Σε δήλωσή του, ο Οργανισμός Επαγγελματιών Αεροσυνοδών κριτίκαρε την Kidman για τη συνεργασία της με την εταιρεία, η οποία έχει απολύσει γυναίκες λόγω εγκυμοσύνης και εξαναγκάζει τις συνοδούς να ζουν σε περιορισμένους χώρους. Η αντίδραση ήρθε σαν απογοήτευση για την Kidman, η οποία από το 2006 κατέχει τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών.

“Σας προτρέπουμε, εκ μέρους όλων των γυναικών και κοριτσιών που μίλησαν για ισότητα, στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, να μην παίξετε ρόλο στο promo της  Etihad Airways, μιας εταιρείας του υποστηρίζει βίαιες εργασιακές πρακτικές στις γυναίκες εργαζόμενες, και που ο ιδιοκτήτης της είναι μία κυβέρνηση στέκεται ενάντια στον κόσμο που ονειρεύεστε”, σημειώνει η δήλωση του Οργανισμού.

Το μήνυμα επίσης αναφέρεται και στο άρθρο του Business Insider,  το οποίο υποστηρίζει ότι οι σύζυγοι των εγγεγραμμένων γυναικών στον οργανισμό έχουν δικαίωμα να βιαιοπραγούν κατά των γυναικών τους: “Ο APFA — μία ένωση που εκπροσωπεί 25,000 αεροσυνοδούς, συμπεριλαμβανομένων 19,000 γυναικών του πληρώματος – έχει υπάρξει μία ηγετική φωνή κατά των υποτιμητικών εργασιακών πρακτικών. Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε να γίνεται η φωνή της προσπάθειάς μας.”

Σε απάντηση των ισχυρισμών, η εταιρεία σε δήλωσή της υποστηρίζει ότι έχει πλημμυριστεί από αιτήσεις για εργασία, με τη λογική ότι αυτό από μόνο του διαψεύδει τις κατηγορίες του οργανισμού. Και συνεχίζει: “Η δέσμευσή μας στην ευημερία, την ασφάλεια και το ευ ζην αυτού του διαφορετικού group ανδρών και γυναικών που εργάζονται σε εμάς για να κάνουν την Etihad Airways σπουδαία, είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες.”

Η πλευρά της Kidman δεν έχει κάνει ακόμα καμία δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα για: