75 εκατομμύρια θα κοστίσουν τα Angry Birds - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

75 εκατομμύρια θα κοστίσουν τα Angry Birds

Ειδήσεις | 20-4-2015 |

“Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για πολλά πράγματα, αλλά όχι για έλλειψη θάρρους,” δήλωσε ο Pekka Rantala, διευθύνων σύμβουλος της Φιλανδικής Rovio Entertainment, της εταιρείας των Angry Birds, όταν ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να φέρει τα εξαγριωμένα πουλιά στον κινηματογράφο.

Με έξοδο τον Μάιο του 2016, με σκηνοθέτες τους Clay Kaytis και Fergal Reilly, η ταινία θα έχει παραγωγή της τάξεως των €75 εκατομμυρίων, στην οποία αν προσθέσουμε έξοδα διαφήμισης και διανομής το ποσό θα ξεπεράσει τα 100, κάνοντάς την την ακριβότερη παραγωγή της Φιλανδίας, ρεκρ που μέχρι στιγμής κατέχει η ταινία του Jalmari Helander, Big Game (2014), με τους Samuel L JacksonOnni Tommila και  Ray Stevenson.

Η ταινία μέχρι στιγμής δέχεται θετικές αντιδράσεις από εταιρείες παραγωγής και διανομής, με τους fans του παιχνιδιού να ανυπομονούν. Στο cast έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν οι Jason Sudeikis (We’re the Millers), Josh Gad (Frozen) και Peter Dinklage (Game of Thrones).

Για την ιστορία, τα Angry Birds ξεκίνησαν την πορεία τους σε φορητές συσκευές το 2009, και μέχρι σήμερα κατέχουν το ρεκόρ της δημοφιλέστερης εφαρμογής με 1 δις downloadings μόνο το περασμένο 6μηνο. Το κινηματογραφικό ενδιαφέρον του παιχνιδιού έχει φανεί καθώς εδώ και 2 χρόνια κυκλοφορεί το “Angry Birds: Star Wars”, και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το “Angry Birds: Transformers”, σε spin-off έκδοση.

Στο παιχνίδι διάφορα πουλιά με ειδικές ικανότητες και δυνάμεις πρέπει να εξολοθρεύσουν ορδές από πράσινα γουρούνια που θέλουν να τους κλέψουν τα αβγά. Η έμπνευση ήρθε στους δημιουργούς από την εξάπλωση του ιού των χοίρων πριν από μερικά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα για: ,